Acasă Social/Economic Legea kurzarbeit a fost promulgată. Timpul de muncă al salariaților poate fi...

Legea kurzarbeit a fost promulgată. Timpul de muncă al salariaților poate fi redus cu până la 80%

305
0

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care prevede posibilitatea reducerii timpului de lucru pe durata pandemiei cu până la 80%. Potrivit legii, în perioada stării de urgenţă sau de alertă, precum şi pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgenţă, de alertă sau asediu, companiile aflate în dificultate pot reduce programul de lucru, iar angajații primesc cu 25% mai puțini bani. Angajatorii trebuie să obțină acordul scris al reprezentantului salariaților pentru această reducere de program și, implicit, de venituri.

Potrivit Digi24, actul normativ a fost adoptat la începutul lunii martie de Parlament. În raportul Comisiei de muncă se preciza că este necesară extinderea măsurii de reducere a activităţii de la 50% până la cel mult 80%, deoarece s-a constatat că în perioada stării de alertă sau de urgenţă activităţile entităţilor economice au fost reduse cu mai mult de 50%.

Citește întreaga știre aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/legea-kurzarbeit-a-fost-promulgata-angajatorii-pot-reduce-timpul-de-munca-al-salariatilor-cu-pana-la-80-1482297

Foto: descriptiv

Articolul precedentVIDEO Miel salvat din peștera în care a ajuns după ce a căzut în râu. “Bietul animăluț parcă înțelegea ce se întâmplă”
Articolul următorInițiativă impresionantă în TOPOLOVENI: Drumul Mântuitorului spre Golgota, recreat simbolic printr-un traseu cu cruci vechi de piatră