Acasă Cultura/Educatie TOPOLOVENI: „Școala verde din viitor”. Activitatea clubului de codare este în toi...

TOPOLOVENI: „Școala verde din viitor”. Activitatea clubului de codare este în toi la Biblioteca Orășenească

559
0

Vineri, la Biblioteca Orășenească Topoloveni, membrii clubului Smart Gamers, grupa de începători, au răspuns celei de-a zecea provocări din cadrul proiectului „Școala verde din viitor”.

De altfel, activitatea clubului de codare este în toi.

„Activitatea INVENTĂM O HOLOGRAMĂ a pus imaginația copiilor să creeze cele mai reușite personaje. Let’s play…”, au scris, pe Facebook, reprezentanții instituției.

Biblioteca Orășenească Topoloveni, o poveste începută acum 7 decenii

Biblioteca a fost organizată în anul 1952, în localul ce adăpostea și Casa de Cultură. După reorganizarea administrativă din anul 1968, Topoloveniul devine oraș, iar biblioteca este mutată într-o clădire nouă pe malul pârâului Cârcinov, într-un cadru natural, în parcul de vară.

În anul 1979, în urma unor ploi torențiale biblioteca a fost acoperită de apă și mâl fiind necesare pentru reconstituirea fondului donații ale unor biblioteci din București. Biblioteca a fost amplasată la etajul unei clădiri din vechea arhitectură unde a funcționat până în anul 1987, când a fost mutată la parterul blocului aflat în vecinătate.

Din 2007, biblioteca funcționează în complexul administrativ, alături de primărie. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, într-un cadru primitor,  cu mobilier nou şi un fond de carte de peste 15.000 de volume. Spaţiul se împarte în două săli, una pentru împrumutul de carte şi cealaltă cu rol expoziţional. De asemenea, fondul de carte este în continuă creștere ca urmare a donațiilor şi achiziţiei de carte nouă.

Biblioteca dispune și de calculatoare ce au ca scop contribuirea la creşterea gradului de acces la internet a locuitorilor oraşului şi nu numai, printr-un program ce redefineşte rolul bibliotecii publice care devine centru al comunităţii locale.