Acasă Cultura/Educatie Ziua bibliotecarului, marcată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „SFÂNTA FILOFTEIA”

Ziua bibliotecarului, marcată la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „SFÂNTA FILOFTEIA”

135
0

„Cartea leac pentru suflet” este parteneriatul care, marți, 23 aprilie, a dat viață acțiunii dedicate Zilei bibliotecarului din România, acolo unde te-ai aștepta mai puțin, conform opiniei unora, nebazată pe o experiență trăită alături de copiii speciali ai acestei instituții.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă „SFÂNTA FILOFTEIA” dispune de o bibliotecă dotată cu peste 10.000 de volume dobândite prin eforturi comune ale conducerii școlii, sponsorilor iubitori de carte, cadrelor didactice și nu în ultimul rând ale bibliotecarului.

S-au consumat emoții de grad înalt în acest spațiu cultural, în cadrul concursului de creație la care au participat elevi de nivel gimnazial și de la nivelul profesional.

Participanții și-au susținut cu timiditate versurile și compunerile, rodul trăirilor provocate de natură, de pasiuni și dorințe neîmplinite până acum. „Primăvara”, „Dorință”, „Stolul meu de porumbei” și alte lucrări pline de sensibilitate au reușit să entuziasmeze juriul, profesorii, elevii participanți și invitații.

Implicat profund și cu dăruire maximă, bibliotecarul Gabriel Moraru a încântat audiența cu propriile versuri dedicate acestei zile, dar și cu cele trei volume personale.

Toți participanții au fost premiați. Prin bunăvoința Editurii Paralela 45, fiecare a primit, alături de diplomă, o carte. Alte cca. 350 de volume, oferite tot de Editura Paralela 45, au intrat în fondul de carte al bibliotecii, ca și în alte dăți. 

„Mulțumim, Editura Paralela 45!
Concluzia zilei este una izvorâtă din inimi sincere: vom ține minte ușor această zi a bibliotecii și vom veni și anul viitor cu și mai multe creații.
A fost o reușită clară!”, au transmis organizatorii.

Activitatea a fost realizată de bibliotecarul Gabriel Moraru (coordonator) și colaboratorii: prof. Aurelia Dimcea și prof. Laura Duță.