Acasă Editorial OPINII: Mini-ghid de recunoaștere a ideilor Kremlinului vânturate în spațiul public românesc

OPINII: Mini-ghid de recunoaștere a ideilor Kremlinului vânturate în spațiul public românesc

466
0
Ovidiu Nahoi
Ovidiu Nahoi

Fac pe analiștii fini, pretind că dezvoltă un discurs academic, se lustruiesc pe ei și îi pot face pe mulți să creadă că reprezintă un curent de gândire liber, independent, spune Ovidiu Nahoi, pentru PressHub.

În realitate, ei reiau ideile Kremlinului. În România nu se poate face propagandă pro-rusă ca atare – ar fi curată sinucidere. Dar se pot vântura narative pe placul Moscovei. Gândiți-vă de două ori înainte de a asimila idei precum cele de mai jos.

1. Spun că războiul din Ucraina este un eșec al diplomației occidentale.

E „cool” să dai mereu vina pe Occident, vinovat pentru toate relele lumii, de la foamete la poluare, de la discrepanțele sociale la confruntările militare. Realitatea este că nu există actor global mai puțin dornic de a purta război decât Occidentul.

Că modelul liberal occidental, fără a fi perfect, oferă cele mai bune soluții pentru echilibrul social și tot Occidentul liberal rămâne cel mai angajat în lupta contra schimbărilor climatice – și investește enorm pentru a-și înverzi economia.

La fel și în privința Rusiei.

Continuarea, în PressHub!

Articolul precedent“Sărbătoarea Primăverii, Muncii și Bucuriei”, la Mioveni: Grătare încinse, bere, muzică și voie bună
Articolul următorBRADU: Ce acțiuni noi au început odată cu luna mai și care sunt activitățile care continuă în ultima parte a primăverii