Acasă Social/Economic Cât durează recuperarea banilor pentru polițele RCA de la Euroins

Cât durează recuperarea banilor pentru polițele RCA de la Euroins

844
0
Foto: Facebook Poliția Română
Foto: Facebook Poliția Română

Românii care au polițe de asigurare RCA la Euroins pot renunța la acestea, chiar dacă încă mai sunt valabile, și pot cere Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) returnarea diferenței pentru perioada de valabilitate rămasă, potrivit PressHUB.

De exemplu, dacă aveți poliță RCA până în luna decembrie anul acesta, puteți renunța la aceasta acum și să cereți rambursarea diferenței dintre suma totală plătită și cele nouă luni rămase. Și cum, în unele cazuri, asigurarea de răspundere civilă obligatorie ajunge și la aproape 2.000 de lei, banii ce trebuie recuperați pot fi consistenți.

Atenție: perioada pentru recuperarea poliței poate fi consistentă. Iar dovadă stă modul greoi în care sunt rambursate polițele rămase după falimentul unui alt asigurator, City Insurance.

Modelul City Insurance, nu prea încurajator

City Insurance a dat faliment în februarie 2022 și toate polițele RCA încheiate la această companie și-au încheiat valabilitatea pe 11 mai, în același an. Cei care aveau asigurări auto ce, în mod normal, ar fi fost valabile și după această dată, dacă City Insurance nu ar fi falimentat, au fost nevoiți să depună la FGA o cerere de rambursare pentru lunile de asigurare care nu au mai fost acoperite de compania privată.

De asemenea, proprietarii de autoturisme implicate în accidente rutiere cu asigurați de la City Insurance au fost nevoiți să își recupere pagubele tot de la Fondul de Garantare a Asigurațllor.

FGA a a primit circa 270.000 de solicitări pentru recuperarea banilor, după falimentul City Insurance.

Până la 31 decembrie 2022, statul român „a plătit 603 milioane de lei către 64.500 de creditori de asigurări de la City Insurance”, după cum a răspuns Fondul de Garantare a Asiguraților la o solicitare Libertatea

Încă 200.000 de cereri de la asigurați sunt încă în procesul de așteptare, evaluare și analiză.

Citește și: Putea fi prevenit falimentul Euroins? Conducerea ASF a explicat de ce s-a ajuns aici

Cererile analizate în 2023 pentru martie 2022

FGA a anunțat că a ajuns cu analiza cererile de plată aferente daunelor materiale înregistrate până la 25 martie 2022. Persoanele care au de recuperat banii pentru repararea autovehiculelor lor au prioritate.

Stadiul soluționării cererilor de plată poate fi consultat online, pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou

Continuarea, în PressHUB!

Foto: Facebook Poliția Română