Acasă Administrativ/Politic Orașul Topoloveni, pe podium, la secțiunea „Dezvoltare urbană”, în clasamentul întocmit de...

Orașul Topoloveni, pe podium, la secțiunea „Dezvoltare urbană”, în clasamentul întocmit de ADR Sud Muntenia

157
0

Proiectul Modernizare/extindere alei pietonale și construire piste de bicicliști în orașul Topoloveni a adus administrației locale conduse de Gheorghiță Boțârcă locul II la secțiunea Dezvoltare urbană, în topul realizat de ADR Sud Muntenia.

𝐋𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐈 – 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚̆

𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢: 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐩𝐨𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢

𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭: 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐩𝐨𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐠𝐞𝐬̦

𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: 𝟒.𝟎𝟔𝟏.𝟗𝟒𝟐,𝟐𝟓 (€)

Proiectul a vizat construirea pistelor de bicicliști care leagă zona centrală de zonele funcționale ale orașului; lărgirea și reconfigurarea zonelor pietonale și de promenadă; construirea, reabilitarea și lărgirea trotuarelor conform normativelor în vigoare STAS; achiziționarea și instalarea unui sistem de reîncărcare a autovehiculelor electrice și electrice hibride; realizarea unui sistem de bike-sharing; plantarea de aliniamente de arbori și arbuști; dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban; iluminat ambiental pentru zona pietonală.

Implementarea proiectului a condus la creșterea numărului de bicicliști, simultan cu reducerea gradului de utilizare a autoturismelor personale, îmbunătățind gradul de fluență a circulației, precum și reducerea numărului de accidente și a emisiilor de GES, respectiv CO2.

Amintim că primarul Gheorghiță Boțârcă a participat luna aceasta la „Gala Asociației Orașelor din România”, organizată cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la înființarea asociației.

Gheorghiță Boțârcă este membru fondator al asociației și primar în funcție de la înființare până în prezent.