Acasă Cultura/Educatie TOPOLOVENI: Ziua Copilului, sărbătorită în avans la Biblioteca Orășenească. Să nu uităm...

TOPOLOVENI: Ziua Copilului, sărbătorită în avans la Biblioteca Orășenească. Să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile mici, care contează cu adevărat”

514
0
Foto: Facebook Biblioteca Oraseneasca Topoloveni
Foto: Facebook Biblioteca Oraseneasca Topoloveni

“Copilăria nu are vârstă, să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile mici, care contează cu adevărat”, a transmits, la începutul acestei săptămâni, Biblioteca Orășenească Topoloveni, instituție a administrației publice locale care, cu sprijinul Primăriei Topoloveni, nu doar că-și mărește periodic volumul de carte, oferindu-le școlarilor (și nu doar lor) acces la cele mai interesante lecturi, dar se implică permanent în proiecte stimulative pentru copii.

Evenimentele dedicate copiilor au început mai devreme în Topoloveni.

“Cum putem sărbători ziua de 1 iunie, în avans, dacă nu alături de copii”, au explicat reprezentanții Bibliotecii Orășenești Topoloveni, care a angrenat în acțiunea dedicată copilăriei puștii din clasele a II-a B (aflată sub îndrumarea prof. Alina Chantrel) și a IV-a B, îndrumată de prof. Ana Maria Nănescu.
Galeria foto cu acțiunea dedicată, luni, Zilei Copilului vorbește de la sine:

Biblioteca Orășenească Topoloveni , o poveste începută acum 7 decenii

Biblioteca a fost organizată în anul 1952, în localul ce adăpostea și Casa de Cultură. După reorganizarea administrativă din anul 1968, Topoloveniul devine oraș, iar biblioteca este mutată într-o clădire nouă pe malul pârâului Cârcinov, într-un cadru natural, în parcul de vară.

În anul 1979, în urma unor ploi torențiale biblioteca a fost acoperită de apă și mâl fiind necesare pentru reconstituirea fondului donații ale unor biblioteci din București. Biblioteca a fost amplasată la etajul unei clădiri din vechea arhitectură unde a funcționat până în anul 1987, când a fost mutată la parterul blocului aflat în vecinătate.

Din 2007, biblioteca funcționează în complexul administrativ, alături de primărie. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, într-un cadru primitor,  cu mobilier nou şi un fond de carte de peste 15.000 de volume. Spaţiul se împarte în două săli, una pentru împrumutul de carte şi cealaltă cu rol expoziţional. De asemenea, fondul de carte este în continuă creștere ca urmare a donațiilor şi achiziţiei de carte nouă.

Biblioteca dispune și de calculatoare ce au ca scop contribuirea la creşterea gradului de acces la internet a locuitorilor oraşului şi nu numai, printr-un program ce redefineşte rolul bibliotecii publice care devine centru al comunităţii locale.