Acasă Sanatate Ce se întâmplă cu persoanele care optează pentru mutarea de pe lista...

Ce se întâmplă cu persoanele care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare

292
0

În prima săptămână din luna aprilie vor putea fi vaccinate 100.000 de persoane pe zi. Pe lista de așteptare sunt însă înscrise doar 771.663. Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut vineri seară un apel către populație să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinare. Tot vineri seară, ca urmare a solicitărilor primite privind modul de realizare a notificării persoanelor aflate pe lista de așteptare, Grupul de comunicare al CNCA a transmis un comunicat de presă cu lămuriri.

Cine are prioritatea de notificare


Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.
Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:

75% – Populația cu grad ridicat de risc
25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale
Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate
Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C.
Astfel, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării.
O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.


După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Reamintim faptul că, potrivit cerințelor CNCAV, listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile și tipul vaccinului sunt afișate în interfața de tip hartă din platforma ROVACCINARE.

Foto / descriptiv: Spitalul Universitar Urgență Militar Central

Articolul precedentLIVE / Florin Cîțu: Am luat câteva decizii care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei
Articolul următorAtenție! Piteștiul și Băbana intră în scenariul ROȘU. Rata de infectare a mai trecut un prag negativ în Argeș