Acasă Stiri VIDEO Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost mesagerii lui Moș...

VIDEO Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost mesagerii lui Moș Nicolae. În loc de amenzi, au împărțit ursuleți

72
0

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost, astăzi, mesagerii lui Moș Nicolae. Aceștia au împărțit copiilor, dar și conducătorilor auto din autoturismele oprite în trafic, diverse jucării, flyere și materiale de papetărie, cu mesaje preventive.

„Viața este în mâinile tale!, Conduceți prudent!, Respectați regulile de circulație! – sunt câteva dintre mesajele transmise de polițiștii rutieri, care au oprit zeci de mașini în trafic, în zona Podul Viilor din Pitești.

De această dată, spre surprinderea șoferilor, scopul acțiunii a fost unul preventiv, de responsabilizarea a participanților la trafic (inclusiv copiii), pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Copiii au primit în dar un ursuleț, care să le amintească de sfaturile polițiștilor, iar conducătorii auto, diverse materiale cu mesaje preventive”, precizează IPJ Argeș.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere, având în vedere perioada calendaristică și apropierea sărbătorilor de iarnă, polițiștii argeșeni vă recomandă:

• Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

• Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

• Pe timp de ploaie abundentă, ceaţă, polei, sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

• Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzi este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

• În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

• În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

• Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

• Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

• Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

• Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Folosiți trotuarele, traversați numai prin locurile permise, şi numai după ce intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță!

• Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Articolul precedentRO VACCINARE: Ministerul Sănătății din Singapore NU a concluzionat că boala Covid-19 este cauzată de o bacterie
Articolul următorPitești: Târgul de Crăciun, deschis până la Anul Nou VIDEO