Acasă Fără categorie VIDEO Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin, la 25...

VIDEO Ben Oni Ardelean le-a spus americanilor bancuri cu Lenin, la 25 de ani de parteneriat strategic

146
0
Foto: Presshub
Foto: Presshub

Congresul SUA a marcat cei 25 de ani de parteneriat strategic SUA – România printr-o rezoluție care reafirmă legăturile strânse dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitatea economică și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul situației ilegale și neprovocate.

Cu această ocazie, Ambasada României la Washington DC a organizat, pe 12 iulie, un eveniment la Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluției, la care au participat mai mulți membri ai Congresului american, dar și parlamentari români, membrii ai comunității române și româno-americane și mediul de afaceri.

Din partea română, cei care au adresat câteva cuvinte în cadrul evenimentului organizat la Capitoliu au fost Ben-Oni Ardelean (PNL), vicepreședintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, și Ana Cătăuță (PSD), vicepreședinte al Grupului PRO-America în Camera Deputaţilor.

Deputatul Ben Oni Ardelean, prezent la evenimentul organizat de Ambasada României în SUA, a vorbit trei minute la Capitoliul din Washington, dar jumătate din discurs l-a rezervat pentru un banc cu Lenin pe care l-a spus celor prezenți.

Când Lenin a murit, a fost pus într-un sicriu, într-un sicriu de sticlă. Și stăteau oamenii la coadă să îl vadă. Și era un credincios acolo, care stătea la coadă. Cum a ajuns lângă sicriu, s-a adresat soldatului rus: «Tovarășe, pot să îi zic tovarășului Lenin ceva?»,«Nu, căci este mort». S-a pus din nou la coadă, a ajuns din nou și s-a adresat din nou soldatului: «Pot să îi zic ceva tovarășului Lenin?», «Nu, este mort». Așa că s-a așezat din nou la coadă. A venit la soldat și a spus: «Tovarășe, pot să îi zic tovarășului Lenin ceva?», «Nu, este mort, este mort, este mort!» Și credinciosul a spus: «Știu, dar îmi place cum o spui»”.

Continuarea, în PressHub!

Articolul precedentMioveni: Elevii din clasele pregătitoare vor primi câte un ghiozdan plin cu rechizite
Articolul următorModernizarea cu bani europeni a DJ Craiova-Cetate și „gogomănia” care a scandalizat sătenii