Acasă Administrativ/Politic TOPOLOVENI: Ce amenzi riscă cei care cresc păsări și animale lângă blocuri....

TOPOLOVENI: Ce amenzi riscă cei care cresc păsări și animale lângă blocuri. Și pășunatul animalelor pe raza orașului se sancționează

352
0

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Topoloveni (26 august) au fost stabilite, printre altele (Hotărârea nr. 45), contravențiile și sancțiunile privind creșterea și întreținerea animalelor și păsărilor în oraș.

Potrivit reglementărilor adoptate, constituie contravenție accesul liber, lăsarea liberă sau nesupravegheată a cabalinelor, ovinelor, porcinelor, bovinelor, caprinelor și păsărilor domestice pe căile de comunicație, alei, trotuare, căi de circulație rutieră sau pe spațiile verzi din domeniul public sau privat al orașului Topoloveni.
Tot contravenție reprezintă și pășunatul animalelor de orice fel pe raza orașului Topoloveni și degradarea spațiilor verzi de către animale. În ambele cazuri, amenzile sunt cuprinse între 100 și 300 de lei. La fel se sancționează și murdărirea cu materii fecale a căilor de circulație.

Contravenție reprezintă și creșterea păsărilor și animalelor de orice fel în adăposturi (cotețe) situate la o distanță mai mică de 10 metri de clădirile vecinilor, fără instalații de colectare a dejecțiilor prevăzute cu pardoseală betonată și sifon de scurgere. Amenzile, în acest caz, variază între 300 și 800 de lei.

La același nivel se ridică și sancțiunile pentru deținerea și creșterea animalelor și păsărilor, indiferent de numărul acestora, în clădiri și lângă clădiri cu mai multe apartamente, precum și amenzile pentru neevacuarea ritmică a reziduurilor animaliere colectate în fosele septice.

Tot contravenție constituie și creșterea păsărilor și animalelor de agrement în condiții necorespunzătoare de curățenie și igienă, nesupravegherea acestora de către deținători sau degradarea ori distrugerea de către acestea a bunurilor de utilitate publică. Și în acest caz, amenzile pornesc de la 300 de lei și pot ajuge până la 800 de lei.

Există și sancțiuni mai mari. Pentru împiedicarea desfășurării acțiunilor de ecarisaj, spre exemplu, amenzile sunt cuprinse între 500 și 800 de lei.

Foto: descriptiv (beheader69.wordpress.com)

Articolul precedent19 noi cazuri de COVID-19 în Argeș și 1.470 la nivel național
Articolul următorEDITORIAL: Imposibila guvernare