Acasă Sanatate Medicamente gratuite pentru tratarea la domiciliu a bonavilor COVID-19 cu forme medii...

Medicamente gratuite pentru tratarea la domiciliu a bonavilor COVID-19 cu forme medii și ușoare. În ce condiții te poți adresa Centrului de Evaluare și Tratament

450
0

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a împlinit o lună de la deschidere. Peste 100 de persoane au primit, gratuit, tratamentul recomandat.
“În urmă cu o lună, după ce a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a devenit funcțional. Astfel, bolnavii confirmați cu SARS-CoV-2 au putut ajunge aici, unde au fost evaluați și, în cazurile în care a fost necesar, aceștia au primit medicamente, inclusiv antivirale, pentru a se trata la domiciliu. Au fost și situații când starea de sănătate a celor evaluați a impus internarea acestora în cadrul Secției de Boli Infecțioase”, precizează purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.
Până luna trecută, tratamentul pentru COVID era disponibil numai în cadrul spitalelor, însă noile reglementările au făcut posibil administrarea acestuia la domiciliu, în cazul pacienților cu forme ușoare și medii.
De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament din cadrul Spitalului Județean, peste 100 de persoane, cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv COVID, cu forme ușoare și medii, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.

“Bolnavii au ajuns la Centru cu mașinile personale, doar doi fiind transportați de ambulanțe. În urma evaluării, 14 pacienți au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, alți doi care necesitau să rămână sub supraveghere medicală au refuzat spitalizarea, toți ceilalți, la finalul investigațiilor, mergând la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat”, explică purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

Dacă ai cel puțin doi factori de risc, adresează-te Centrului de Evaluare și Tratament


SJU Pitești reamintește că este foarte important ca cetățenii să se adreseze în primul rând medicului de familie și, evident, să fie testați pentru a li se confirma sau nu prezența virusului SARS-CoV-2 în organism.

“În cazul unui rezultat pozitiv, bolnavul în cauză rămâne sub monitorizarea medicului de familie, dacă nu are factori de risc (boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 1 și 2, obezitate, boli respiratorii cornice, insuficiență renală cronică, hepatopatii cornice, imunodepresii semnificative, transplant de organ sau de celule stem, vârsta peste 65 de ani). În schimb, dacă are cel puțin doi factori de risc, este recomandat ca acesta să se adreseze Centrului de Evaluare și Tratament.
Acest centru, destinat pacienților cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie, funcționează în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești și este coordonat de doamna doctor Constantin Camelia”, mai spune Cristina Cazacu.

Activitatea medicală din cadrul Centrului se desfășoară zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.
Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital.

Articolul precedentDANA CROITORU, reprezentant Plafar Naturallys, vă recomandă POLYGEMMA 5 – Cavitate Bucală şi Gât
Articolul următorLăsat fără bani și acte, cu un atac de panică și o criză de epilepsie, un tânăr a fost salvat de o patrulă de jandarmi