Acasă Cultura/Educatie Proiect educativ la Lexford Castel. Cătălin Gherzan: Suntem cetățeni europeni și ar...

Proiect educativ la Lexford Castel. Cătălin Gherzan: Suntem cetățeni europeni și ar trebui să beneficiem de standardele din vestul Europei

387
0

Un important eveniment educativ, dedicat Zilei Europei, a avut loc marți, la Lexford Castel, în cadrul unui proiect derulat de unitatea de învățământ, împreună cu Forum Invest.

Copiii au aflat că Ziua Europei, marcată în fiecare an la 9 mai, se dorește a fi o zi în care cetățenii Uniunii Europene să simtă că fac parte dintr-o mare familie, familie la care România s-a alăturat în 2007 și care împărtășește aceleași valori.

Le-am făcut cunoscut copiilor care este importanța de a fi cetățean european, care sunt drepturile și obligațiile pe care le au ca cetățeni europeni și ce este cel mai important: să fim uniți în diversitate“, spune Cosmina Petrescu, managerul Forum Invest.

“Copiii noștri trebuie să știe acest lucru și să învețe continuu despre drepturile lor”


Copiilor li s-a explicat cum a luat ființă Uniunea Europeană, ce a însemnat aderarea noastră la UE și care sunt avantajele de a fi în Uniunea Europeană, însă, în primul rând, am ținut să știe că, în calitate de cetățeni europeni, au aceleași drepturi ca orice alt copil și viitor adult din UE.

Noi, ca adulți, știm că munca în România nu este la fel de bine plătită ca în UE, că accesul la servicii de sănătate și calitatea acestora nu se compară cu situația din alte țări europene, că, din păcate, în România încă mai sunt școli cu toalete în curte, deși standardele Uniunii Europene sunt la un cu totul alt nivel.

Suntem cetățeni europeni și ar trebui să beneficiem de standardele din vestul Europei, iar copiii noștri trebuie să știe acest lucru și să învețe continuu despre drepturile lor
“, a declarat, pentru REPER MEDIA, Cătălin Gherzan, managerul Școlii Lexford Castel.

🇪🇺

Publicată de Cosmina Petrescu pe Luni, 10 mai 2021

Foto: captură video Lexfod Castel / Ionuț Nițu

Articolul precedentUPDATE. VIDEO. Atentat terorist la o școală din Rusia. S-au înregistrat 11 răniți și 9 morți
Articolul următorVânătorii de trofee