Acasă Stiri Hotărârea de Guvern pentru realizarea pârtiei de schi de la Ghițu-Molivișu, publicată...

Hotărârea de Guvern pentru realizarea pârtiei de schi de la Ghițu-Molivișu, publicată în Monitorul Oficial

838
0

Hotărârea de Guvern care permite construirea pârtiei de schi A1 de la Ghițu-Molivișu a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Este un pas important către realizarea stațiunii de schi de la Molivișu, un proiect vechi de mai bine de un deceniu, care trebuia implementat de ADI Molivișu, creată prin asocierea Consiliului Județean cu Primăriile Arefu, Cicănești și Brăduleț. După pierderea unei finanțări nerambursabile de 25 milioane de euro, proiectul a intrat în hibernare.

În urma demersurilor președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, la nivel guvernamental și prin implicarea, la nivelul ministerelor de resort, a mai multor colegi liberali, Guvernul a adoptat joia trecută proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului <>”.

HG 591/2021 vine după ce anul trecut președintele PNL, Ludovic Orban, în calitate de prim-ministru, a introdus planul domeniului schiabil Ghițu-Molivișu în Master Planul de Turism al României. Tot atunci, în urma unei vizite în județul Argeș, Ludovic Orban le-a promis colegilor liberali din județ, dar și autorităților județene, sprijin pentru deblocarea proiectului. Pentru a putea fi aprobată, hotărârea a fost avizată de ministerele de resort, o contribuție importantă în acest demers având-o consilierul local liberal din Curtea de Argeș, Mădălin Marinescu. Proiectul își propune să dezvolte turismul din zona de nord a județului”, precizează Departamentul de comunicare al PNL Argeș.

Foto: CJ Argeș

Articolul precedentBRADU: Gata cu mașinile ținute la poartă. Reguli noi privind parcările și pentru viitoarele blocuri
Articolul următorARGEȘ: 11 noi cazuri COVID-19