Acasă Administrativ/Politic Grevă de avertisment la Prefectura Argeș. “Considerăm că salarizarea personalului din cadrul...

Grevă de avertisment la Prefectura Argeș. “Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat”

336
0
FOTO: Institutia Prefectului - Judetul Arges
FOTO: Institutia Prefectului - Judetul Arges

Prefecturile din toată țara intră în grevă. Sindicatul “Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din 33 de judete inclusiv Argeș declară grevă de avertisment.

La această acțiune vor participa 1500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 10 februarie 2022 orele 10.00- 11.00 la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate.

“Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, se arată într-un comunicar al Sindicatului ,,Egalitatea”, semnat de președintele Cosmin Ionuț Enescu.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 2, Boița-Cornetu
Articolul următorDANA CROITORU, reprezentant Plafar Naturallys, vă explică de ce PROPOLISUL este ANTIBIOTICUL natural care tratează numeroase boli