Acasă Social/Economic Ciucă: „Am început deja să punem în aplicare soluțiile de sprijin pentru...

Ciucă: „Am început deja să punem în aplicare soluțiile de sprijin pentru economia României”

122
0

Șeful executivului a vizitat astăzi societatea Yazaki România SRL Brăila, o investiție de 50 de milioane de euro care produce cablaje pentru industria de automobile și oferă 3.600 de locuri de muncă cetățenilor din Brăila și din zonele apropiate.

Premierul a prezentat aici pachetul de măsuri al guvernului, în valoare de 17,3 miliarde de lei, din care aproximativ 60% sunt fonduri direcționate pentru susținerea investițiilor, a retehnologizării industriale și deschiderea unor noi proiecte.

„Am început deja să punem în aplicare soluțiile de sprijin pentru economia României. În ședința de ieri am aprobat o alocare de 1,77 miliarde de lei pentru investițiile publice. Susținem, în același timp, investițiile private. În scurt timp vom aproba schema de ajutor de stat destinată stimulării investițiilor cu impact major în economie, un mecanism eficient și corelat celorlalte politici guvernamentale”, spune, vineri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanții societății Yazaki au anunțat că pregătesc investiții importante pentru fabricile de la Brăila și Ploiești.
Compania Yazaki, producător de sisteme electrice si electronice de distribuție pentru industria de automobile, este prezentă în România din 2003 și are, la nivel național, peste 9.000 de angajați.
Citește în PressHUb ce ajutor de stat a primit Yazaki anul trecut!

Articolul precedentA început Simfonia Lalelelor. Dinozauri animați, spectacole și multe alte surprize îi așteaptă pe vizitatori la ediția cu numărul 45
Articolul următorAvioanele MiG21 LanceR, oprite la sol