Acasă Administrativ/Politic Ce spune primarul Gheorghiță Boțârcă după mesajele RO-ALERT primite de locuitorii orașului...

Ce spune primarul Gheorghiță Boțârcă după mesajele RO-ALERT primite de locuitorii orașului Topoloveni

673
0

O nouă evertizare RO-Alert, valabilă pentru locuitorii orașului Topoloveni și alte 14 localități din județ, a fost transmisă, marți, de ISU ARGEȘ, cu precizarea că incidența COVID-19 cumulată la 14 zile a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori pe razele administrative vizate și că se interzice circulația persoanelor în afara gospodăriei, în intervalul 20:00 – 05:00, cu excepțiile prevăzute de lege.

“Probabil s-au întâmplat niște evenimente pe undeva. E o cadență pe tot Argeșul. Județul nu are o conducere la vremea asta. Acțiunea acestor subprefecți, nu știu ce să zic… Undeva trebuie să fie ceva. Nu mă bag însă în chestiile astea, că nu sunt specialist. Eu sunt cinstit cu mine”, a declarat, pentru Reper Media, Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni.

Reamintim că după depășirea incidenței de 7,5 cazuri la mia de locuitori urmează carantina de noapte pentru localitățile vizate.

În timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00.
În baza prezentării declarației pe propria răspundere sau a adeverinței de la angajator pot face excepție de la regulile de mai sus:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
Măsurile privind deplasarea în localitățile carantinate nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
De asemenea, în perioada de carantină, accesul pe timpul zilei și al nopții în restaurante, cafenele sau locuri de alimentație publică din centrele comerciale sau din exteriorul acestora, participarea spectatorilor la spectacole, concerte, competiții sportive, activități culturale, participarea la evenimente de tip nunți, botezuri sau mese festive în interior sau exterior, activități în săli de sport și fitness, în săli de jocuri sau săli de jocuri de noroc, în piscine interioare, etc., se face doar de către persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Articolul precedentCătălin Gherzan: “Orice zi în care nu se face nimic în Parlament costă statul român, adică contribuabilii, 776.666 RON”
Articolul următorRO VACCINARE: “Vaccinați-vă (…). Nu contați pe tratamente”