Acasă Administrativ/Politic Ce școli din Argeș s-ar încadra în noua condiție anunțată de Iohannis...

Ce școli din Argeș s-ar încadra în noua condiție anunțată de Iohannis pentru funcționarea cu prezență fizică. Clasamentul după gradul de vaccinare

414
0

UPDATE 5 noiembrie: Elevii revin fizic la ore doar în școlile în care rata de vaccinare e peste 60%, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară instituită pentru evitarea răspândirii pandemiei. Și nu va exista o prelungire a acesteia, a precizat președintele României, joi, la Palatul Cotroceni, într-o declarație de presă.

Condiția pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică

Klaus Iohannis a anunțat și noua condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare a personalului.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare” , a spus președintele.

Clasamentul școlilor după gradul de vaccinare

Deocamdată detaliile acestei condiții nu au fost stabilite, dar se conturează un prag de 60%. Iată un clasament al școlilor din Argeș în funcție de rata de vaccinare a personalului (click și scroll pe bara laterală):

Foto: SCOALA GIMNAZIALA IL CARAGIALE PITESTI

Articolul precedent”Școala pentru toți copiii!”. Impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății
Articolul următorMaraton de vaccinare în mai multe localități din Argeș