Acasă Stiri Ce învață locuitorii orașului Topoloveni la Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații...

Ce învață locuitorii orașului Topoloveni la Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență. Specialiștii și echipamentele au ajuns sâmbătă în Topoloveni

87
0
Foto: ISU Argeș

Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență a ajuns în Topoloveni. Primii curioși au trecut sâmbătă prin cele 3 compartimente ale Centrului, unde au putut acționa pentru stingerea unor incendii, au luat măsuri de autoprotecție în cazul unui cutremur/furtună și au identificat posibilii factori de risc dintr-o locuință.

Centrul este construit într-o configuraţie de semiremorcă, fiind complet autonom. Prin obiectivul său de formare a populaţiei, Centrul Mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, incendii, situații meteo extreme sau chiar cutremure.

În ceea ce privește incendiile, pot fi simulate “flăcări digitale” în producerea unor incendii la aragaz, coşul de gunoi și aparate electronice și electrocasnice în bucătărie și dormitor.

Timp de două zile, în perioada 18-19.06.2022, cetățenii orașului Topoloveni pot identifica mai ușor posibilii factori de risc și au oportunitatea să învețe modul de comportare în diferite situații de urgență.

Activitățile se vor desfășura în intervalul orar 12:00-20:00.

“Vrem să afli ce trebuie să faci, înainte să fie nevoie de asta!”, a transmis Primăria Orașului Topoloveni.

De asemenea, pompierii și voluntarii SMURD din cadrul programului “Salvator din Pasiune” le arată locuitorilor orașului Topoloveni și câteva manevre de prim ajutor calificat, esențiale în cazul producerii unor situații de urgență medicală.

Foto: Primăria Topoloveni

Articolul precedentZilele orașului Topoloveni: 19 iunie 1421 – 2022 (601 ani de atestare documentară)
Articolul următorMioveni: Performanța este răsplătită. Zeci de elevi silitori din oraș sunt într-o tabără gratuită la mare