Acasă Administrativ/Politic Asociația lui George Simion a primit donații de la unități militare ale...

Asociația lui George Simion a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI între anii 2011-2014. Ce nume din politică i-au mai dat bani

118
0

Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul lider AUR George Simion a fost vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 euro din partea unor lideri politici, a unor companii cu influență în spațiul public, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI.

PRESShub a intrat în posesia unor documente care arată tranzacțiile financiare făcute între 2010 și 2018 de către Asociația „Onoare și Patria”, parte a platformei unioniste Acțiunea 2012, principala umbrelă sub care George Simion, în prezent co-președinte și deputat AUR, a militat pentru unirea Republicii Moldova cu România.


Autori: Sidonia Bogdan, Răzvan Chiruță


Persoane care au deținut funcții importante în statul român apar pe lista celor care au donat, o singură dată sau recurent, organizației lui George Simion. Printre acestea, se numără:

  • Vasile Dîncu, ministru în mai multe guverne, demisionat anul trecut din funcția de ministru al Apărării;
  • Gabriel Oprea, fost lider al UNPR, vicepremier și ministru în mai multe guverne;
  • Viorica Dăncilă, fost europarlamentar și premier;
  • Rodica Nassar, deputat PSD, fost președinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

Ce este Acțiunea 2012

Platforma Acțiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Platforma a fost înființată în 2011.

Potrivit programului său, platforma „militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.”

Numele platformei îşi are originea în dorinţa organizaţiilor componente de a acorda prioritate acţiunilor în faţa vorbelor şi în împlinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două iar partea lui de Răsărit a fost anexată Imperiului Rus”, se arată într-un comunicat de presă.

George Simion era prezentat, în urmă cu 11 ani, ca purtător de cuvânt al platformei Acțiunea 2012, din care a făcut parte și Asociația „Onoare și Patrie”. Actualul lider AUR a fost atunci unul dintre cei mai activi și vizibili activiști pentru unirea cu Republica Moldova.

Continuarea, în PressHUB

Articolul precedentLa presiunea PNL Ștefănești, primarul Velcea a acceptat, în sfârșit, introducerea transportului metropolitan în oraș
Articolul următorBRADU: Campania de colectare a brazilor de Crăciun intră de luni, în ultima săptămână