Acasă Sanatate Scrisoarea tulburătoare trimisă de un pensionar bolnav de cancer președintelui Senatului: “Mi...

Scrisoarea tulburătoare trimisă de un pensionar bolnav de cancer președintelui Senatului: “Mi se cuvin unele drepturi financiare și materiale care mi-au fost furate”

439
0

Aurel-Vasile Nan este sibian, are 66 ani și este pensionat pe caz de boală, cu diagnosticul principal Hepatocarcinom – Cancer hepatic (2017), în fișele sale medicale figurând alte două probleme medicale: Rinichi unic chirurgical și Cardiopatie ischemică.
Din anul 2017 face chimioterapie cu Nexavar la București, ceea ce l-a și ținut în viață în ultimii ani, doar că, potrivit unei schimbări de încadrare a handicapului său (din handicap accentuat, în handicap mediu, permanent și nerevizuibil – FOTO), omul nu mai poate beneficia de tratament, motiv pentru care cere, într-o scrisoare transmisă președintelui Senatului, sprijin pentru lămurirea situației pe care o consideră anormală.

De altfel, bărbatul are posibilitatea legală de a contesta, în termen de 30 de zile, decizia Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Sibiu (emisă la 21 februarie 2022). Spicuim câteva fragmente din scrisoarea transmisă președintelui Senatului:
Tot în 2017 sunt înregistrat și la Comisia de handicapați (…) primind gradul de handicap accentuat, urmând ca după transplant să primesc gradul grav cu însoțitor. Tratamentul s-a dovedit a fi foarte bun pentru mine fiind singurul din țară care execută tratamentul de cca 4-5 ani, lucru care le nemulțumește pe unele persoane din Sibiu, creându-mi probleme de ordin juridic și financiar.
Menționez că boala de care sufăr mi-a fost provocată în urma unui tratament defectuos executat și la Sibiu, iar pentru a mă apăra am fost nevoit să public 2 articole la vremea respectivă, care i-a nemulțumit pe cei implicați, subsemnatul având și probleme de natură politică și pentru că cerem demascarea unor dosare (suntem persecutați în continuare).
Deci, până anul acesta, în februarie, am avut gradul de handicap accentuat iar din februarie anul curent mi-au acordat gradul de HANDICAP MEDIU, PERMANENT și NEREVIZUIBIL de parcă m-aș fi vindecat iar cancerul a dispărut !!!!!!! (vedeți actele)
.
Pentru a lămuri situația vă rugăm ca un angajat de la d-voastră să o contateze pe medicul meu curant de la IC Fundeni și împreună să contacteze Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, unde eu nu am acces și pe baza actelor medicale existente și a CT – lui din decembrie 2021 emise de medicul curant … împreună cu medicul radiolog și împreună cu specialiștii de la Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte să stabilească gradul de handicap pe care îl am – grav fără însoțitor sau accentuat, așa cum s-a stabilit și înainte, și să-l comunice în scris comisiilor și instituțiilor aferente.
Menționăm că, conform verdictului dat de ei, eu nu mai sunt bolnav și nici (…) nu mai au dreptul să îmi prescrie medicamentele necesare pentru că m-au declarat sănătos !!!!!.
Personal, așa cum scrie în Ancheta Socială întocmită de Primăria Sibiu, eu mă deplasez mai greu, am nevoie de ajutor, dar nu s-a ținut cont de acest lucru.
Sperăm că Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap să rezolve problema înaintea termenului de 21.03.22.

Vă rog să rețineți încă o dată că am cancer în formă gravă și avansată (…) și nu îmi sunt recomandate eforturile fizice și psihice și, conform legilor, mi se cuvin unele drepturi financiare și materiale care mi-au fost furate”, scrie bărbatul în scrisoare.

“Aș vrea să-i întreb pe cei care au luat decizia aceasta: cum mai puteți trata o persoană declarată sănătoasă !?”, adaugă Aurel-Vasile Nan.
Bolile de care suferă l-au împovărat financiar, iar omul speră acum să găsească un avocat care să îi formuleze, pro bono, contestația la decizia comisiei, acțiune pentru care mai are la dispoziție doar 10 zile (tel: 0733 168 587).

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind desființarea SIIJ
Articolul următorMașină răsturnată între Pitești și Băbana. Șoferul era sub influența alcoolului