Acasă Sanatate RO VACCINARE: Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face...

RO VACCINARE: Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

133
0

Potrivit RO VACCINARE, „persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare!

🆗 Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca și care optează pentru schimbarea vaccinului.În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială.

🔛 Reamintim că:

✅ Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecție cu SARS CoV-2 nu este contraindicată; în aceste situații vaccinarea poate fi inițiată după vindecare.

✅ În conformitate cu RCP-ul fiecărui tip de vaccin, intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este:

-până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna;

-până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech;

-până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).

🆓 În situația depășirii intervalelor menționate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă.

✅ Dacă o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

✅ Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care dețin autorizație de punere pe piață pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează”.

#ROVaccinare #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine #PROvaccinare

Articolul precedentSEdC Mioveni: Program sărbători
Articolul următorPrimăria Bradu a arborat drapelul României în comună, pentru a întâmpina Ziua Națională a României