Acasă Stiri Proiectul de compostare a nămolurilor de la Stația de Epurare a Apelor...

Proiectul de compostare a nămolurilor de la Stația de Epurare a Apelor Uzate Mioveni, dat exemplu la INAEXPO

84
0

Institutul Național de Administrație a organizat luni evenimentul “INAEXPO – Hub pentru inovare și dezvoltare în administrație”, unde orașul Mioveni a fost reprezentat de Directorul general al Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, Nicolae Tudose.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților și a reprezentat o oportunitate de cunoaștere și dialog, la nivelul administrației publice românești. Totodată și-a propus facilitarea comunicării informațiilor și cunoștințelor în domeniul administrației publice, precum și promovarea inovării în acest sector.

În cadrul sesiunii tematice “Focus pe Administrație publică verde”, a fost prezentat proiectul implementat la Mioveni, în 2016, privind compostarea nămolurilor de epurare de la Stația de Epurare a Apelor Uzate Mioveni.

„Soluția propusă este una ecologică, care are ca principale beneficii reducerea semnificativă a costurilor cu evacuarea nămolului și producerea unui compost cu calități fertilizante. Tehnologia presupune îmbogăţirea nămolului cu un amestec de material energetic şi acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru şi folosirea unui sistem de aerare”, explică primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Articolul precedentO delegație oficială din municipialitatea Meteora, Grecia, la Mioveni. Acordul de cooperare cadru pe care oaspeții greci îl doresc cu orașul Mioveni
Articolul următorTOPOLOVENI: Diminuarea emisiilor de CO2 la nivel local cu cel puțin 40% până în 2030, potrivit PAEDC