Acasă Stiri Primăria Ștefănești, luată prin surprindere de începerea școlii. Angajează un singur șofer...

Primăria Ștefănești, luată prin surprindere de începerea școlii. Angajează un singur șofer pentru cele două microbuze școlare și pune concursul după începerea școlii

633
0

Primăria Oraşului Ştefăneşti organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a două posturi vacante de șofer, în cadrul Compartimentului transport local și deservire: un șofer microbuz școlar și un șofer I.

O inițiativă defazată, întrucât concursul, în ambele cazuri, începe pe 15 septembrie. Mai exact, la două zile după deschiderea anului școlar. Asta înseamnă că elevii se vor uita lung după microbuzele școlare pe care n-are cine să le deservească. Și nu doar o zi, două, căci lucrurile nu se rezolvă din 15  septembrie. După susținerea primei probe, urmează interviul, programat abia pe 17 septembrie. În cel mai fericit caz, Primăria va avea șofer de microbuz abia din a două săptămână de școală, presupunând ca va exista o persoană care să treacă de ambele probe. Ar putea urma însă și contestații, ceea ce ar întârzia și mai mult momentul angajării propriu-zise.
Dacă luăm însă în calcul și o posibilă neprezentare la concurs sau riscul ca niciunul dintre candidați să nu treacă de probe, copiii vor avea de așteptat organizarea altui concurs.

Ce se întâmplă cu celălalt microbuz, nimeni nu știe

De ce primarul nu s-a trezit mai devreme să facă angajări, astfel încât elevii care depind de microbuz să nu bată pe jos drumul la școală e un mister și pentru consilierii locali ai PNL, care arată că și după ce se va ocupa postul scos la concurs, problema transportului elevilor tot nerezolvată va rămâne. De ce?  Pentru că e nevoie de minimum doi șoferi pentru deservirea celor două microbuze școlare care stau degeaba.
“În mandatul precedent au fost achiziționate două microbuze școlare pentru  transportul elevilor din Izvorani, Ștefănești Sat și Viișoara către Școala Vintilă Brătianu și structura aferentă. În anul școlar 2020-2021 n-au putut fi folosite pentru că în organigramă nu erau prevăzute și posturi de șoferi pentru ele. S-a schimbat primarul, s-a aprobat și noua organigramă în care au fost prinse și aceste posturi și s-a stabilit că la 1 septembrie vor fi șoferi, urmând ca  microbuzele să intre pe trasee odată cu începerea școlii. În pragul începerii anului școlar, domnul primar scoate însă la concurs un singur post de șofer pentru cele  două microbuze și emite o schemă cu program pentru un singur microbuz, dar cu orare defalcate pentru toate aceste străzi. Nu e în regulă. Ai două microbuze și, în loc să angajezi doi șoferi și să transporți concomitent elevii pe două trasee, angajezi doar unul și sugerezi modificarea orarului, ca să faci economie la ce?
Ce se întâmplă cu celălalt microbuz, nimeni nu știe. Nu pui problema că oamenii mai au nevoie de libere, se mai îmbolnăvesc, își mai iau concedii. Ce faci cu elevii în astfel de situații?”, spune, pentru Reper Media, consilierul local PNL Sebastian Florescu.

Faptul că, de un an, microbuzele stau să ruginească nefolosite, iar copiii se chinuie să facă – pe jos – naveta la școală a stârnit indignare la Ștefănești.
Iată ce se arăta într-o postare din luna mai a acestui an:

Acesti copii fac naveta zilnic la scoala de la izvorani.. si astazi nu au fost luati de soferul de pe maxi taxi. Era plin dar faceti ceva Domnule Primar bagati-ne microbuz scolar cum au si alte scolii. Asta e bataie de joc”, scria pe grupul de Facebook Golești Stefanesti Oraș European, Aryana E.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

            Șofer microbuz școlar

o          studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat

o          permis de conducere – categoria D

o          atestat profesional pentru transport persoane

o          aviz psihologic

o          vechime în calitate de conducător auto categoria D – minimum 3 ani.

            Șofer I

o          studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat

o          permis de conducere – categoriile B, C

o          vechime în muncă – minimum 3 ani.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

o          15 septembrie 2021, ora 10:00: proba scrisă;

o          17 septembrie 2021, ora 10:00: proba interviu.

Dosarele de înscriere se depun la sediul instituției în termen de 10 zile de la publicarea anunțului.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială a Primăriei Ștefănești. Relaţii la telefon 0248/266.752.

Cum era anunțată, anul trecut, achiziția celor două microbuze

“Toate dorințele profesorilor, părinților și elevilor au fost porunci pentru mine. Am bucuria să vă prezint ultimile achiziții pentru Școală Vintilă Brătianu- 2 microbuze școlare care vă vor duce ca vântul și ca gândul către școală. Din dragoste pentru educatie, Ioana Jenica Dumitru”, scria, pe 10 iulie 2020, pe Facebook, fostul edil.

Foto: Facebook Ioana Jenica Dumitru

Articolul precedentSEdC Mioveni: Au început lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare în Făget
Articolul următorTransfăgărășanul se închide sâmbătă pentru 11 ore între Vidraru și Bâlea Lac