Acasă Reportaje/Analize Legenda Marelui Inchizitor de România

Legenda Marelui Inchizitor de România

132
0

Dostoievski în ,,Frații Karamazov” ne spune povestea întâlnirii Marelui Inchizitor cu Hristos. Mântuitorul, în opinia Marelui Inchizitor, nu avea dreptul să refuze să stăpânească Pământul la oferta Diavolului, și trebuia să ne ia libertatea pentru a ne asigura în fiecare zi liniștea pântecului, cu prețul demonizării omului, așa cum susține în Revista Universității de Stat din Moldova în numărul 4 din 2013 doamna Nicoleta Ginevra Baciu. 

Femeia, ca parte întunecată a existenței, ca instrument satanic, reprezintă o nouă idee controversată lansată de cel mai promovat teolog al României. Acesta joacă rolul unui inchizitor care emite bule pe care fanii săi încearcă să le pună în practică zi de zi. Orice idee prin care se justifică oprimarea femeilor poate fi periculoasă.

Dacă femeia este unicul vinovat pentru pierderea Paradisului, marele teolog ne spune și că, de aceea, este normal ca ea să fie pedepsită și să sufere. Calinic Argeșeanul, un prelat care nu este o vedetă media ca Marele Inchizitor de România, își permite să aibă o părere contrară și să explice printr-un raționament aprofundat de ce femeia nu poate fi batjocorită și, de ce, femeile au contribuit esențial la Lucrarea Domnului. 

Citește articolul pe larg, AICI: Legenda Marelui Inchizitor de România | PressHub

Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Articolul precedentARGEȘ: 24 de noi infectări cu Sars-CoV-2. Situația vaccinărilor și a localităților cu incidență peste 1,5 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorA fost eliminată interdicția de participare la pelerinaje și procesiuni religioase. Ce se întâmplă la spectacole și evenimente sportive