Acasă Stiri Ion Georgescu: „De Ziua Națională a Portului Tradițional din România, orașul Mioveni...

Ion Georgescu: „De Ziua Națională a Portului Tradițional din România, orașul Mioveni a fost capitala portului popular românesc!”

55
0

Peste 80 de ansambluri din 8 județe (Argeș, Brașov, Brăila, Bistrița, Cluj, Gorj, Maramureș și Mureș), însumând mii de participanți, toți mândri să-și etaleze moștenirea culturală, păstrată în lada de zestre a valorilor naționale, au luat parte duminică, la Parada Portului Popular – Mioveni, 2022, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Mioveni – prin Centrul Cultural Mioveni alături de Consiliul Județean Argeș – prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești (secție a CJCA Argeș), cu ocazia Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România.

„De Ziua Națională a Portului Tradițional din România, orașul Mioveni a fost capitala portului popular românesc! Pe străzile orașului a avut loc o paradă minunată la care au luat parte peste 80 de ansambluri din Argeș și alte județe, purtând cu mândrie costume populare reprezentative pentru fiecare zonă”, spune, luni, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, gazda evenimentului.

Zeci de primari din județ și nu numai, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU, subprefecții Bogdan Ionut Minciunescu și Ciprian Neculaescu, parlamentarii de Argeș, Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Remus Mihalcea și Aurel Bălășoiu, îmbrăcați și ei în portul popular, au însoțit miile de copii.

„Vă mulțumesc, pentru că dvs sunteți cei mai buni ambasadori ai portului românesc popular. Dvs sunteți astăzi România de la Argeș, la Mioveni. Este a patra ediție la Mioveni, în fiecare an mai frumoasă și mai bogată! Vă mulțumesc tuturor că ați venit astăzi aici!” – Georgescu Ion, primarul orașului Mioveni.

Sursă Video: Facebook Ion Georgescu.

Parada Costumelor nu avea cum să continue altfel decât cu un spectacol de dansuri și cântece.

Articolul precedentMioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!
Articolul următorEXCLUSIV Mărturia unei femei care luptă în Ucraina: Nu-i urăsc pe toți rușii. Doar simt durere pentru cei care susțin această grozăvie | VIDEO