Acasă Stiri Educatoare de la o creșă din Pitești, reținută pentru agresarea unor micuți....

Educatoare de la o creșă din Pitești, reținută pentru agresarea unor micuți. Numele femeii mai apare într-o anchetă

176
0
Foto: Facebook Politia Română
Foto: Facebook Politia Română

UPDATE ora 17.20 Educatoarea a fost pusă sub control judiciar.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile„, precizează IPJ Argeș

UPDATE: Femeia, angajată în funcţia de educator puericultor la Creşa nr. 6 Trivale, se afla, la data demarării anchetei penale, şi în anchetă administrativă. 
„De îndată ce a luat la cunoştinţă  despre presupusele agresiuni fizice şi verbale asupra copiilor, în data de 26 aprilie 2022, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti a iniţiat toate  demersurile legale de investigare a situaţiei, prin demararea anchetei disciplinare prealabile, şi a oferit părinţilor tot sprijinul pentru stabilirea adevărului şi luarea măsurilor administrative prevăzute de lege!”, precizează Primăria Piteşti, în subordinea căreia se află creşa. 
Cercetarea disciplinară prealabilă anchetei penale a fost demarată la nivelul instituţiei, ca urmare a sesizării formulate chiar de şeful Serviciului Creşe Piteşti.

 Ştirea iniţială:

În ziua de 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) și au reținut o femeie de 44 de ani, din Pitești, educatoare la Creşa nr. 6 Trivale.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de angajată a unei instituții care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă.

În ziua de 10 mai a.c., după administrarea probatoriului, cea în cauză a fost reținută pentru 8 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive”, precizeaz IPJ Argeș.

Articolul precedentParticipare românească la Seminarul Internațional eTwinning “Diverse & Creative Learning Environments“, organizat la Malta
Articolul următorEurodeputatul Dragoș Pîslaru: Femeile care lucrează în UE câștigă, în medie, cu 13% mai puțin decât bărbații care prestează același tip de muncă