Acasă Administrativ/Politic Cătălin Gherzan: “Partenerii coaliției de guvernare sunt ca asociații dintr-o societate comercială....

Cătălin Gherzan: “Partenerii coaliției de guvernare sunt ca asociații dintr-o societate comercială. Dacă unul trage stânga, altul dreapta, societatea se rupe”

457
0


Avocatul, omul de afaceri și politicianul Cătălin Gherzan spune că “scăpările” coaliției de guvernare în privința deciziilor și modului de comunicare bulversează populația. Cătălin Gherzan dă exemplul recentelor confuzii create după declarațiile contradictorii ale prefectului Capitalei (USR PLUS) și ale premierului Florin Cîțu (PNL) cu privire la renunțarea la mască, în interior, la locurile de muncă în care toți angajații sunt vaccinați.

“Sâmbătă, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, prefectul Capitalei spunea clar că firmele pot decide ca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați să se renunțe la masca de protecție. Premierul l-a contrazis tot sâmbătă, spunând că se impune mască, în interior, la locul de muncă și că eventualele modificări se vor discuta abia după 1 iunie. Apoi, premierul Florin Cîțu a recunoscut că s-a produs o confuzie în această privință, provocată de o prevedere publicată oficial într-un ordin al Ministerului Sănătății.
În momentul în care îl auzi pe prefectul Capitalei că spune ceva, nu-ți pui problema că acel ceva poate fi, din gura premierului, altceva, că acel aspect n-a fost clarificat de cei care ne guvernează. Este o foarte proastă comunicare în interiorul coaliției și nu mă refer doar la situația asta, ci la multe alte situații – chiar azi, la o televiziune, am discutat despre un alt exemplu.
Din cauza aceasta, lumea e derutată și nu e bine… Partenerii coaliției sunt ca asociații într-o societate comercială. Dacă unul trage stânga, altul dreapta, e clar că societatea se va rupe. Asta se va întâmpla și cu actuala coaliție de guvernare”, a declarat, pentru REPER MEDIA, Cătălin Gherzan.

Sub semnul întrebării

Cătălin Gherzan spune că aceleași discrepanțe în comunicare se văd și în sistemul medical și amintește de raportările deceselor COVID-19, în contextul în care ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că, pentru raportarea greșită a numărului de morți din cauza Covid, vinovați sunt anumiți angajați ai Ministerului care fac parte dintr-un comitet numit pe vremea când ministru era Nelu Tătaru, și care vor fi cercetați disciplinar la ordinul ei.
“Ținând cont de faptul că sistemul medical este într-o bulversare continuă, cu statistici și decizii nesigure și, de multe ori, contradictorii, cred că trebuie să ne uităm un pic și la relația dintre spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății și firmele farmaceutice care controlează piața, relație care face ca raportările medicilor referitoare la numărul deceselor de COVID să fie sub semnul întrebării”, mai spune Cătălin Gherzan.

Articolul precedentA fost semnat contractul de furnizare pentru cele 40 de autobuze electrice care vor ajunge în Pitești
Articolul următorCe replică i-a dat consilierul local PNL Sebastian Florescu pimarului din Ștefănești, Nicolae Velcea. Nici localnicii nu s-au abținut