Acasă Stiri ARGEȘ: Două arestări în dosarul adeverințelor de salariat false cu care au...

ARGEȘ: Două arestări în dosarul adeverințelor de salariat false cu care au fost făcute 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul e de aproape 500.000 de lei

366
0
Foto: Facebook Poliția Română
Foto: Facebook Poliția Română

Două persoane au fost reținute miercuri, în dosarul adeverințelor de salariat false, după administrarea probatoriului, ulterior perchezițiilor desfășurate marți la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

În ziua de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza localităților Pitești, Mărăcineni și Ștefănești, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 și 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, și folosit 46 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați, obținând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului, în urma perchezițiilor efectuate în ziua de 25 ianuarie a.c., a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 55 de ani, din Pitești, și față de un bărbat de 36 de ani, din Mărăcineni.

În cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie a.c., cei în cauză au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentÎn ce condiții te poți trata la Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. E funcțional de câteva zile
Articolul următorDe la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil