Acasă Stiri Acordul de Parteneriat între UAT Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni, pasul cheie...

Acordul de Parteneriat între UAT Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni, pasul cheie pentru obținerea finanțării, în cadrul PNRR, pentru un important proiect de sănătate

114
0

Aprobarea Acordului de Parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială a orașului Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilon V: Sănătate și reziliență instituțională – Componenta 12. Sănătate – Investiția I2, a Proiectului ”Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” a fost unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe a Consiliului Local Mioveni, desfășurată luna aceasta.

Acordul de Parteneriat între UAT Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni constituie pasul cheie pentru obținerea finanțării, în cadrul PNRR pentru acest important proiect de sănătate.

LA NIVEL NAȚIONAL Investiția Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale are un buget total de 742.0049.96  lei fără TVA echivalent 150.380.000 Euro fără TVA  și se realizează prin derularea unui apel deschis competitiv prin care se vor finanța minim 25 de spitale publice care vor derula investiții aparținând următoarelor componente:

A: reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii existente în vederea organizării în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridium difficile;
B: dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate;
C: achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.
Un proiect poate cuprinde elemente din Componenta A și/sau B și/sau C. Bugetul solicitat poate fi alocat pe una, două sau pe toate componentele pentru care se solicită finanțare, în funcție de necesitățile identificare și justificate la nivelul fiecărei unități sanitare.

Amintim că, în cadrul aceleiași ședințe a Consiliu Local în Mioveni (17.11.2022) au fost discutate mai multe proiecte (în total au fost 20 de puncte), printre care amintim:

– Aprobarea actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului Mioveni;

– Aprobarea Rectificării Bugetului pentru anul 2022;

– Aprobarea contului de execuție al unității administrativ-teritoriale a orașului Mioveni pe trimestrul III al anului 2022 etc.

Ordinea de zi a şedinţei a fost adusă lla cunoştinţa locuitorilor orașului Mioveni, fiind publicată pe site-ul oficial al instituţiei: www.emioveni.ro, potrivit dispoziţiilor art. 135 alin. (4) și alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul precedentCum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat
Articolul următorUn șofer de 82 de ani a ucis doi pietoni, după ce, în urmă cu puțin timp, accidentase un biciclist