Acasă Administrativ/Politic 4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

322
0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

„Mă bucur să anunț că avansează licitația pentru un proiect extrem de important pentru județul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Proiectul este împărțit în două sectoare, între Curtea de Argeș și Tigveni, respectiv între Tigveni și Rm. Vâlcea – ambele, bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR.

Pe primul sector de 11 km se va reface drumul național DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și alte consolidări.

Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum național pe anumite sectoare și realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluența și siguranța circulației „, a precizat, miercuri, e Facebook Cătălin Drulă.

Lotul 6 este un fel de ramură separată care plecă din Râmnicu Vâlcea și conectează oraşul la autostrada Piteşti – Sibiu, prin Tigveni, aflat la 10 kilometri de Curtea de Argeş. 

Articolul precedentPeste 20 de noi cazuri COVID 19, în Argeș. Alți doi oameni au murit
Articolul următorMii de locuri sunt scoase la concurs de școlile postliceale ale MAI