Acasă Sanatate „HIV alterează mucoasa intestinală din interior, SARS-CoV-2 o alterează din exterior”

„HIV alterează mucoasa intestinală din interior, SARS-CoV-2 o alterează din exterior”

353
0
Foto: RO VACCINARE

Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 a postat joi o scurtă lecție de patogeneză (domeniul științelor medicale care se ocupă cu studiul mecanismelor îmbolnăvirii).

„De ce e important să nu ignorăm patogeneza unei boli? Pentru că ne permite să vedem dincolo de niște cifre și să înțelegem anumite manifestări neașteptate.

Spre exemplu, în infecția cu HIV, întrebarea esențială a patogenezei a fost pentru mult timp <<de ce facem SIDA?>> Oricât ar părea de paradoxal, răspunsul: <<Pentru că virusul ne distruge celulele CD4>> nu este suficient. Virusul distruge celulele CD4 în trei săptămâni, iar noi progresăm spre SIDA în 10 ani.

Cum este posibil ? Răspunsul cel mai simplu la această întrebare ar putea fi obținut dacă ne-am pune câteva întrebări corecte: unde sunt celulele CD4? Dacă vă grăbiți să spuneți: <<în sânge>>, ați greșit.

Articolul integral, în PressHub!

Articolul precedent200.000 de euro de proiect, pentru tinerii antreprenori. Cum pot fi obținuți
Articolul următorServicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni scoate la concurs în vederea angajării un post de CONSILIER JURIDIC