Acasă Administrativ/Politic Programe de investiții doar pe hârtie. Prinsă în proiectul de buget al...

Programe de investiții doar pe hârtie. Prinsă în proiectul de buget al Piteștiului pentru 2018, reabilitarea Școlii Tudor Arghezi e încă la stadiul de iluzie

204
0

Proiectul programului de investiţii al Municipiului Piteşti pentru anul 2018, dădea, la vremea aceea, speranțe elevilor Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi din Pitești (Nr. 7 – Prundu). Unii dintre ei au absolvit, iar azi sunt la liceu, alții au ajuns abia acum la vârsta la care înțeleg ce înseamnă o reabilitare. Toți au sperat la o școală, dacă nu modernă, măcar sigură, așa cum ar vrea-o și dascălii care predau aici.


“Încă din anul 2018, Școala Gimnazială Tudor Arghezi Pitești a fost cuprinsă în planul pentru reabilitare. Conducerea școlii a depus toate eforturile către autorități pentru a se concretiza acest proiect, dar încă nu a început nicio lucrare. Suntem deschiși dialogului și ne dorim ca partenerii noștri să își îndeplinească promisiunile făcute școlii și întregii comunități. Elevii noștri își doresc și ei o școală reabilitată, o școală ca a colegilor lor mai norocoși. Credem că se poate și sperăm să nu rămână doar la faza de promisiune. Noi vrem ce este mai bun pentru elevii Școlii Tudor Arghezi”, a declarat, pentru REPER MEDIA, Liviu Popa, directorul unității.


Poate, poate se va întâmpla anul acesta, își spun acum dascălii și cei care, la prima promisiune, nici nu pășiseră în gimnaziu. Poate, poate măcar ei vor vedea școala reabilitată înainte de a deveni liceeni. Actualul primar al Piteștiului, Cristian Gentea, spune, la modul general, că șanse ar fi.

“Eu am pus în bugetul pe anul acesta bani pentru reparații la unitățile de învățământ. Mai departe o să discutăm punctual pentru fiecare unitate în parte, dar am prins o sumă în buget pentru așa ceva”, a declarat, pentru REPER MEDIA, primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Articolul precedentArgeș: Peste 90 de noi cazuri COVID-19. Piteștiul a ajuns la 3,99 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorVIDEO: Trafic rutier de coșmar pe DN 73, în zona Rucăr – Bran. Zăpada a creat blocaje la Mateiaș