Acasă Stiri Doi tineri s-au făcut stăpâni de sclavi. Cum au racolat și exploatat...

Doi tineri s-au făcut stăpâni de sclavi. Cum au racolat și exploatat trei persoane, în decurs de doi ani

392
0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de persoane, acestea fiind reținute, pentru 24 de ore.

“Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare 2 mandate de aducere”, precizează IPJ Argeș.

Victimele, folosite în gospodărie și la exploatarea lemnului

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat, prin constrângere, trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior, le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos, pe care l-ar fi valorificat și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute.

Cele două persoane, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie, de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

La activități au participat polițiști ai Secției de Poliție Rurală Schitu Golești și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Foto (descriptiv) Poliția Română

Articolul precedentMunicipiul Pitești, foarte aproape de carantinarea săptămânală de noapte
Articolul următorBradu a ajuns la 8,69 cazuri COVID -19 la mia de locuitori. Primarul Dan Stroe: “Să dăm în continuare dovadă de responsabilitate”