Acasă Diverse A mai murit unul dintre condamnaţii în tripla crimă de la Stoeneşti....

A mai murit unul dintre condamnaţii în tripla crimă de la Stoeneşti. Avocatul Florentin Sorescu face acuzaţii grave la adresa Penitenciarului Craiova: „Geaba s-a rugat de gardieni să-l trimită la spital”

359
0


UPDATE: 
Florentin Sorescu, avocatul lui Doru Durleci, a revenit cu precizări legate de moartea bărbatului: „Între timp, însă, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Se pare că pe Doru Durleci nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa şi nepăsarea. În urma unui control au fost prelevate probe pentru a fi trimise la LSM Craiova (sau Bucureşti?) întrucât există indiciile unui (pre) infart peste care s-a suprapus o medicamentaţie greşită.
Un lucru este cert: nu i s-a făcut un al doilea test, iar cei care au inițiat controlul au găsit o serie de nereguli, înştiinţând familia de acest lucru”.

Avocatul a postat pe Facebook şi o înregistrare audio cu soţia lui Doru Durleci.

Știrea inițială:

A murit și Doru Durleci, tatăl lui Laurențiu Durleci (care s-a sinucis în urmă cu câțiva ani) și al lui Vasile Durlci, toți trei condamnaţi pentru tripla crimă din primăvara anului 2016 – când o tânără de 17 ani, Laurenţia Durleci, tatăl ei, Filip Tinca (37 ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi cu 48 de lovituri de cuţit.

„A murit Doru. De Covid. În Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova După ce timp de câteva zile a fost lăsat să zacă precum un câine. Geaba s-a plâns, geaba s-a rugat de gardieni să-l trimită la spital. Nimeni nu a avut ochi si urechi pentru el. Iar când l-au dus, a fost prea târziu.Vasile incă nu știe. El a iesit pozitiv cu vreo două săptămâni în urnă și l-au trimis la Rahova. Dar a simțit ceva si-a început să urle Desigur, justitia a triumfat. Ce contează un om mai puțin? Si ce importanță are dacă te duci acolo vinovat sau nevinovat? Noi să fim sănătoși. Și la pungă groși.”Când oi muri – asta zicea tot timpul – așa să-mi scrie pe cruce : Aici zace un om nevinovat”. M-a sunat azi Mirela, sotia lui și mama lui Vasile, ca să-mi dea vestea. Nu pot să vă reproduc cum a fost discuția – e imposibil. La un moment dat m-am apucat să o înregistrez, dar nu stiu cum aș putea-o posta.Asta e justiția noastră, ăștia suntem noi. Atât putem, ce să-i faci?În definitiv, ce atâta bătaie de cap cu niște amărâți ca ăștia și alții ca ei? Și cine să mai vadă că pe sub robe unii dintre magistrați au legate șorțuri de măcelari? Odihnește-te-n pace, Dorule! Lumea asta e prea urâtă pentru oameni așa frumoși. Și află de la mine că pe crucea aia sub care a ajuns cineva pedepsit fără vină a fost, în fapt, răstignit un om”, a scris, azi-noapte, pe Facebook, avocatul Florentin Sorescu.

Celebrul avocat Florentin Sorescu, apărătorul familiei Durleci, a ajuns cu sentinţa de condamnare a celor doi până la CEDO, în încercarea de a arăta că în procesul în care Doru şi Vasile Durleci au fost condamnaţi la zeci de ani de închisoare au fost greșeli grave și că singurul autor al triplei crime de acum cinci ani este Laurenţiu Durleci, celălalt fiu condamnat al lui Doru Durleci, care s-a sinucis în închisoare în urmă cu câţiva ani.

Sursă foto: Adevărul – Vasile şi Doru Durleci, fratele, respectiv tatăl lui Laurenţiu Durleci, primul găsit vinovat pentru triplul asasinat

Articolul precedentCătălin Gherzan: Dacă două „fracțiuni” din PNL se ceartă, al treilea (câștigătorul) sigur nu este poporul român!
Articolul următor165 de noi cazuri COVID-19 în Argeș. La cât a ajuns incidența