Acasă Cultura/Educatie Alianța Franceză Pitești vă invită la Festivalul Internațional „Très Court”, pe 14...

Alianța Franceză Pitești vă invită la Festivalul Internațional „Très Court”, pe 14 și 15 iunie, la Muzeul Golești

61
0
Alianța Franceză Pitești vă invită la Festivalul Internațional Très Court
Sursă foto: Alianța Franceză / Facebook

Alianța Franceză Pitești vă invită la Festivalul Internațional „Très Court”, pe 14 și 15 iunie, la Muzeul Golești, în parcul conacului. A 26-a ediție a Très Court International Film Festival: bun venit în Absurdistan!

Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta o sută de ani și este încântat să vă prezinte cele mai bune filme de maxim patru minute din lume cu ocazia celei de-a 26-a ediții a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court.

Festivalul are loc între 7 și 16 iunie 2024 în cincizeci de orașe de pe glob, dintre care 10 orașe din România: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Siret, Timișoara.

Pentru ediția de anul acesta a festivalului, cuvântul de ordine est absurdul. Este ca și cum poveștile ar fi vrut să transceadă realitățile noastre. Este ca și cum aceste filme ar căuta în zone inedite și neexplorate, o nouă formă de poezie și de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care trăim. Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a 26-a ediție se desprinde o formă de speranță, de evadare, o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate, mai mult decât oricare altul, să o transmită și să o împărtășească.

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.