Acasă Stiri Indignare în cartierul Trivale după anunțarea unor restricții privind parcarea mașinilor pe...

Indignare în cartierul Trivale după anunțarea unor restricții privind parcarea mașinilor pe Bulevardul Libertății

467
0

Miercuri, 1 februarie 2023, de la ora 15:00, este în desfășurare o ședință a Comisiei de Circulatie a CL Pitești, pe a cărei ordine de zi se numără, printre altele, amplasarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Bradului, în zona intersecției cu bulevardul Liberății, în dreptul blocului P1 (cartier Trivale).

FOTO: Facebook Razvan Serbanoiu – Pitesti, orasul meu!
Strada Bradului – Trivale

Măsura vine după o alta, similară: interzicerea staționării mașinilor, între orele 7.30-18.00, pe Bulevardul Libertății, anunțată de un indicator recent montat în zonă. Posesorii de mașini care locuiesc în blocurile P1, P1 bis și P2 din Trivale, care, oricum, găseau cu greu un loc de parcare, sunt indignați de situația în care au ajuns – aceea de a nu mai avea unde să-și lase mașinile – și cer autorităților locale să renunțe la interdicție, atâta vreme cât nu oferă o soluție alternativă pentru parcarea autoturismelor lor.

Bulevardul Libertății

Unii dintre ei s-au adresat Primăriei Pitești cu petiții.

(…) Vă transmit această sesizare prin care vă rog să reconsiderați decizia de a institui restricția de a parca mașinile între orele 7.30-18.00 pe bdul. Libertății în zona blocurilor P1, P1bis, P2. Nu avem alt loc unde să parcăm; adiacent blocului P1bis sunt 11 locuri libere de parcare care vor fi la ”la bătaie” pentru cel puțin 4 sau 5 blocuri din vecinătate (vedeți grafica alăturată – n.r FOTO copertă).
Cum vom proceda de-acum înainte (vă rog încercați să vă puneți în situația noastră)?
– În weekend, când majoritatea oamenilor stau acasă, unde să ne lăsăm mașinile până la ora 18?
– La fel și în cursul săptămânii pentru cei care terminăm serviciul până în ora 18? Dăm “ture” prin oraș? Știu că a avea un loc de parcare nu este un drept dat, dar până se găsește o soluție alternativă cu locurile de parcare pentru zona aceasta, vă rog să anulați această restricție, sau cel puțin modificați-o ținând cont și de problemele noastre (nu doar de a celor care tranzitează cartierul), fiindcă și noi suntem cetățeni ai Piteștiului”,
se arată într-o petiție transmisă marți Primăriei Pitești.