Acasă Cultura/Educatie Cei mai buni elevi la Geografie. Școlile care au dat premianții concursului...

Cei mai buni elevi la Geografie. Școlile care au dat premianții concursului „IONEL ȚUȚĂ”, Ediția a VIII-a, 2023

445
0

Organizat de Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești și Societatea Română de Geografie – Filiala Argeș, celebrul Concurs de Geografie „Ionel Țuță”, care, an de an își propune, promovarea ideii de competiţie, performanță în studiul disciplinei geografiei, precum și dezvoltarea competențelor de investigare (observare, analiză, interpretare), aspecte de logică geografică (comparații, deducții), lucru cu harta, a dat și anul acesta (la sfârșitul lunii ianuarie) ocazia celor mai buni elevi la geografie din clasele IV-IX să se întreacă la disciplina lor favorită.

Cât de bine sunt pregătiți la Geografie elevii din Argeș s-a văzut în rezultatele excepționale ale concursului. Zeci de copii au reușit să obțină punctajul maxim (VEZI clasamentul!) al concursului care nu a fost deloc ușor.

Secţiunile concursului

Viitorii geografi și-au testat cunoştinţelor asimilate la:                     

– Geografia României (pentru clasa a IV-a)
– Geografia Generală (pentru clasa a V-a)
– Geografia Europei (pentru clasa a VI-a)
– Geografia Continentelor Extraeuropene (pentru clasa a VII-a)
– Geografia României (pentru clasa a VIII-a)
 Geografia Generală (pentru clasa a IX-a)

Participarea elevilor la concursurile și olimpiadele școlare s-a dovedit un succes prin dezvoltarea complexă a personalității acestora, prin obținerea și dezvoltarea de competențe în diverse domenii, oferind totodată și motivaţia atât de necesară în procesul de învăţare. Este importantă încurajarea elevilor în scopul participării la competițiile școlare și valorizarea rezultatelor deosebite obținute de aceștia prin premierea lor deoarece aceste elemente contribuie la creșterea stimei de sine și în ansamblu, la creșterea lor spirituală, la crearea unui sentiment de împlinire și bucuria reușitei”, arată președintele Filialei Argeș a Societății Române de Geografie, Sebastian Florescu.

Concursul este dedicat memoriei reputatului profesor de geografie Ionel Țuță.

Evocarea unor personalităţi academice pe care geografia argeșeană le-a dat de-a lungul vremurilor, este pentru noi, o datorie de onoare, morală şi profesională, în aceeaşi măsură.
În acest sens, colectivul de cadre didactice din Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești, profesorii de geografie din județul Argeș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș pledează pentru organizarea unui concurs pe teme de geografie pentru elevi, concurs care să poarte numele profesorului Ionel Țuță, una dintre figurile de seamă ale şcolii geografice argeșene”
, se arată pe pagina oficială a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu din Pitești.

Powered By EmbedPress