Acasă Cultura/Educatie Noii coderi Smart Gamers Topoloveni. Ce învață viitorii programatori la clubul din...

Noii coderi Smart Gamers Topoloveni. Ce învață viitorii programatori la clubul din Topoloveni

512
0

Biblioteca Orășenească Topoloveni, instituție de cultură administrată de Primăria Topoloveni, derulează o serie de activități la clubul de coding Smart Gamers din oraș, acolo unde copiii explorează minunata lume a tehnologiei și fac primii pasi în programare.

Parte în proiect încă de la început, Biblioteca Oraseneasca Topoloveni a dat, luna aceasta, startul activităților cu noua grupă de începători la clubul de coding Smart Gamers din orașul Topoloveni.

În cadrul primelor întâlniri, copiii au făcut cunoștință și s-au familiarizat cu termenii de codare și componentele hardware. De asemenea, a fost stabilit un logo și un nou nume pentru echipă, apoi viitorii programatori au început să parcurgă provocările lansate și să exploreze platforma code.org.

Învățăm explorând! Urăm succes tuturor celor implicați în această experiență minunată”, a transmis Biblioteca Orășenească Topoloveni.

Despre Biblioteca Orășenească Topoloveni

Biblioteca a fost organizată în anul 1952, în localul ce adăpostea și Casa de Cultură. După reorganizarea administrativă din anul 1968, Topoloveniul devine oraș, iar biblioteca este mutată într-o clădire nouă pe malul pârâului Cârcinov, într-un cadru natural, în parcul de vară.

În anul 1979, în urma unor ploi torențiale biblioteca a fost acoperită de apă și mâl fiind necesare pentru reconstituirea fondului donații ale unor biblioteci din București. Biblioteca a fost amplasată la etajul unei clădiri din vechea arhitectură unde a funcționat până în anul 1987, când a fost mutată la parterul blocului aflat în vecinătate.

Din 2007, biblioteca funcționează în complexul administrativ, alături de primărie. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, într-un cadru primitor,  cu mobilier nou şi un fond de carte de peste 15.000 de volume. Spaţiul se împarte în două săli, una pentru împrumutul de carte şi cealaltă cu rol expoziţional. De asemenea, fondul de carte este în continuă creștere ca urmare a donațiilor şi achiziţiei de carte nouă.

Biblioteca dispune și de calculatoare ce au ca scop contribuirea la creşterea gradului de acces la internet a locuitorilor oraşului şi nu numai, printr-un program ce redefineşte rolul bibliotecii publice care devine centru al comunităţii locale.