Home Cultura/Educatie Epicentrul geografiei în anul 2023 a fost Piteștiul: 350 de elevi s-au...

Epicentrul geografiei în anul 2023 a fost Piteștiul: 350 de elevi s-au întrecut la Olimpiada Națională de Geografie

0
1256

Epicentrul geografiei în anul 2023 a fost Piteștiul, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, alături de Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Pitești, fiind gazdele Olimpiadei Naționale de Geografie în perioada 9-14 aprilie 2023.

Pe harta Olimpiadei Naționale de Geografie, în județul Argeș, la Pitești, a fost fixată ediția cu numărul 41 a acestui important eveniment, care a reunit 350 de elevi, 46 de profesori însoțitori, precum și cei 45 de membri ai Comisiei Centrale”, spune președintele Filialei Argeș a Societății Române de Geografie, Sebastian Florescu.

Festivitatea de deschidere, precum și premierea, au avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai Prefecturii Județului Argeș, Consiliului Județean Argeș, Primăriei Municipiului Pitești, Primăriei Orașului Mioveni, Primăriei Orașului Topoloveni, Primăriei Comunei Bârla.

Buna organizare și desfășurare a evenimentului nu ar fi fost posibilă fără o colaborare strânsă între ISJ Arges, în calitate de organizator, alături de SGR Filiala Argeș – partener al acestei instituții în organizarea concursurilor și competițiilor școlare –, alături de Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Pitești, Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Pitești, Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, Pitești, Școala Gimnazială „Virgil Calotescu”, Bascov, Școala Gimnazială „Sanda Movilă”, Albota, Școala Gimnazială „George Topârceanu”, Mioveni, Clubul Elevilor Mioveni, Clubul Elevilor Topoloveni, precum și numeroși profesori și elevi voluntari”, mai precizează președintele Filialei Argeș a Societății Române de Geografie, Sebastian Florescu.

Premiul „Nicolae Lazăr

O noutate a acestei ediții a Olimpiadei Naționale de Geografie o reprezintă inițiativa Comisiei Centrale privind acordarea Premiului „Nicolae Lazăr” pentru cel mai bun rezultat obținut de participanții din județul Argeș, ca un tribut în memoria distinsului dascăl, a cărui amprentă asupra învățământului geografic argeșean este incontestabilă.

Astfel, premiul a revenit elevilor Dănuleț Teodor, clasa a VIII-a, Colegiul Național „Zinca Golescu”, Pitești, prof. îndrumător Marinescu Cristina și Banu Anastasia, clasa a XI-a, Colegiul Național „Ion C Brătianu”, Pitești, prof. îndrumător Enache Ionuț.

Cât de bine sunt pregătiți la Geografie elevii din Argeș s-a văzut în rezultatele excepționale ale Olimpiadei Naționale de Geografie.

Lotul județului Argeș a încheiat cea de-a patruzeci și una ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie cu rezultate importante:

  • Pătru Lavinia, clasa a X-a, Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, prof. îndrumător Anghel Ramona – Mențiune;
  • Banu Anastasia, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Ion C Brătianu”, Pitești, prof. îndrumător Enache Ionuț – Mențiune;
  • Dănuleț Teodor, clasa a VIII-a, Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Pitești, prof. îndrumător  Marinescu Cristina – Premiu special SGR;
  • Cojocaru Ianis, clasa a IX-a, Colegiul Național “Alexandru Odobescu”, Pitești, prof. îndrumător  Pătrașcu Alexandra – Premiu special SGR;
  • Măniță Alexandru, clasa a IX-a, Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, prof. îndrumător Dobra Carmen – Premiu special SGR;
  • Florescu Mihnea, clasa a X-a, Colegiul Național ”Ion C Brătianu”, Pitești, prof. îndrumător Enache Ionuț – Premiu special SGR;
  • Liță Bianca, clasa a X-a Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeș, prof. îndrumător Dobra Carmen – Premiu special SGR;
  • Coman Eliza, clasa a XII-a, Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Pitești , prof. îndrumător  Marinescu Cristina – Premiu special SGR.
    • Participarea elevilor la concursurile și olimpiadele școlare s-a dovedit un succes prin dezvoltarea complexă a personalității acestora, prin obținerea și dezvoltarea de competențe în diverse domenii, oferind totodată și motivaţia atât de necesară în procesul de învăţare. Este importantă încurajarea elevilor în scopul participării la competițiile școlare și valorizarea rezultatelor deosebite obținute de aceștia prin premierea lor deoarece aceste elemente contribuie la creșterea stimei de sine și în ansamblu, la creșterea lor spirituală, la crearea unui sentiment de împlinire și bucuria reușitei”, mai spune renumitul profesor Sebastian Florescu.

ată și mesajul eminentului elev Ianis Cojocaru, un împătimit al Geografiei (și nu numai) și o prezență obișnuită la olimpiadele naționale:

Finalul acestei competiții aduce confirmări, aprecieri ale valorii fiecăruia și cu siguranță, sentimentul mulțumirii de sine și al gratitudinii pentru cei care au sprijinit acest demers.
Fiecare școală care are reprezentanți la aceste evenimente de prestigiu înscrie în propriul palmares rezultate remarcabile.
Sunt onorat că am făcut parte din această frumoasă ediție și transmit, inclusiv pe această cale, FELICITĂRI tuturor participanților!
MULȚUMESC tuturor celor care au pus umărul la organizarea și desfășurarea în cele mai bune condiții a acestei a 41-a ediții! Eforturile voastre au fost fundamentale.
Am încrederea că aici, la Pitești, toți participanții au petrecut timp de calitate și își vor aminti cu drag de experiența trăită la Olimpiada națională de geografie, ca elevi, profesori însoțitori sau membri ai comisiei centrale.
Mult SUCCES și de aici înainte și perseverență în a atinge, pas cu pas, fiecare obiectiv!
”, a transmis, la finalul Olimpiadei, inspectorul general al ISJ argeș, Dumitru Tudosoiu.

A fost un eveniment la care au participat aproape 350 de elevi din toate județele țării, care au parcurs mai multe probe la finalul cărora rezultatele au fost pe măsura efortului depus. Transmit respectul meu cadrelor didactice care i-au pregătit și felicitări elevilor pentru reușită. Mulțumesc reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Argeș, conducerii și personalului Colegiului Național „I. C. Brătianu”, profesorilor de geografie din acest județ, membrilor Comisiei Centrale, pentru efortul depus în vederea organizării și desfășurării acestui eveniment. A fost o muncă de echipă care a condus la reușita acestui concurs”, a transmis prof. Mihaela Florina Alexandru.

Foto: ISJ Argeș și Facebook Sebastian Florescu, Dumitru Tudosoiu, Mihaela Florina Alexandru

error: Content is protected !!