Acasă Actualitate BRADU: Campania de colectare gratuită a resturilor vegetale, în plină desfășurare. Graficul...

BRADU: Campania de colectare gratuită a resturilor vegetale, în plină desfășurare. Graficul de ridicare

407
0
Bradu Foto: Facebook Dan Stroe
Bradu Foto: Facebook Dan Stroe


În comuna Bradu este în plină desfășurare o campanie gratuită a resturilor vegetale rezultate din cositul ierbii sau tunsul gazonului.
SC HCB Construct Investment SRL Bradu ridică, gratuit, resturile vegetale rezultate din cositul ierbii sau tunsul gazonului.
„Resturile vegetale se depozitează în fața porții, în saci, de către locuitorii comunei Bradu. Ridicarea sacilor se face conform programului deja cunoscut: Luni – Strada Principală, Marți – Bradu de Jos, Miercuri – Bradu de Sus, Joi – Geamăna Sat, Vineri – Geamăna Platou”, explică, pentru REPER MEDIA, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.
Chiar dacă incendierea resturilor vegetale pare o variantă la îndemână, Primăria Bradu și HCB Construct Investment amintesc localnicilor că această procedură periculoasă nu este o soluție pentru curățenia de primăvară – vară. Dincolo de riscul propagării accidentale a flăcărilor, unul uriaș, incendierea resturilor vegetale este un obicei poluant, care creează și un mare disconfort olfactiv.
Recomandarea acestora pentru locuitorii comunei Bradu este să beneficieze de soluția simplă a colectării gratuite a acestor resturi vegetale implementată cu succes la Bradu și în anii trecuți, pentru a scăpa de acest tip de gunoi.

Foto: Facebook Dan Stroe