Acasă Stiri Înalta Curte se gândește să scape de dosarul Revoluției

Înalta Curte se gândește să scape de dosarul Revoluției

225
0

Avocatul unora dintre părțile vătămate din dosarul Revoluției arată că un judecător de la instanța supremă a invocat, din oficiu, necompetența instanței, deoarece, în prezent, fostul președinte Ion Iliescu este cercetat doar pentru crime împotriva umanității nu și pentru înaltă trădare.

„Rasturnare de situație în dosarul Revoluției. ÎCCJ a invocat din oficiu necompetența instanței având în vedere că Ion Iliescu nu mai este cercetat pentru înaltă trădare, ci doar pentru crime împotriva umanității. Rechizitoriul neclar și bâjbâiala judiciară vor duce cel mai sigur către o declinare de competență și la alte termene lungi”, arată avocatul Adrian Cuculis într-un mesaj.

Acesta mai susține că o parte dintre cei pe care i-a reprezentat ca părți vătămate în proces deja au decedat.

Următorul termen, de pronunțare, a fost stabilit pentru 10 februarie.

Cine analizează dosarul

În acest moment, dosarul Revoluției este analizat în procedură de Cameră preliminară de judecătoarea Eleni Cristina Marcu de la instanța supremă. Ea a fost promovată la ÎCCJ de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit G4media, din comisia de examen a făcut parte și fostul ministru Tudorel Toader. El a analizat hotărârile judecătoreşti ale candidaţilor pentru postul de judecător la Secţia penală a ÎCCJ.

Continuarea, în PRESShub!