Acasă Diverse Hai la Focul lui Sumedru, în comuna BRADU!. „Ne dorim să vină...

Hai la Focul lui Sumedru, în comuna BRADU!. „Ne dorim să vină cât mai multă lume”

705
0

În Ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie, în mai multe localități din Argeș se aprind focuri, la care se adună copii și tineri pentru a fi sănătoși tot anul. Focul lui Sumedru are, în credința populară, rol purificator, de alungare a spiritelor rele, dar și protector, iar oamenii duc tradiția mai departe pentru bunăstare și roade bogate și belșug în toate.
”Până acum, tinerii din comună aprindeau Focul lui Sumedru, care pe unde putea. De anul acesta, ne-am gândit să-l facem organizat, astfel încât să ducem tradiția mai departe laolaltă, toată comuna. Așa că vom aprinde Focul lui Sumedru, diseară, la Baza Sportivă Bradu. Îi așteptăm pe toți cei care vor să se bucure de această sărbătoare în spatele sălii de sport, de la ora 17.00. Vom aprinde focul în jurul orei 18.30, poate 18.45, căci mai târziu se lasă răcoarea, iar noi ne dorim să vină și să-l prindă cât mai multa lume”, a declarat, pentru Reper Media, Dan Stroe, primarul Comunei Bradu.
De organizare s-a ocupat, alături de Primăria Bradu și SC HCB Construct Investment SRL Bradu.
”Am adunat lemne și am ajutat la aranjarea locației. Suntem bucuroși că am putut să sprijinim Primăria Bradu în organizarea acestui eveniment, la care așteptăm să se strângă căt mai mulți locuitori”, spune, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.
ISU Argeș recomandă tuturor celor care organizează Focul lui Sumedru respectarea normelor generale de apărare împotriva incendiilor aprobate prin OMAI 163/2007 pe timpul utilizării focului deschis la arderea materialelor combustibile.
FOTO ISU ARGES