Acasă Cultura/Educatie Adrian Vasiliu, înapoi la școală, pentru a povesti despre cariera sa europeană...

Adrian Vasiliu, înapoi la școală, pentru a povesti despre cariera sa europeană şi despre oportunităţile pe care Europa le oferă tinerilor

397
0

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Artă din cadrul Universităţii Piteşti va găzdui pe  2 noiembrie prezentarea cu titlul „Back to University” din cadrul programului cu acelaşi nume al Comisiei Europene, destinat funcţionarilor europeni care doresc să împărtăşească studenţilor din propriile experienţe de muncă şi de viaţă, dar şi informaţii utile pentru tinerii cetăţeni europeni.
Cu această ocazie, Adrian Vasiliu, absolvent al facultăţii, actualmente monitor media la Comisia Europeană, va povesti despre cariera sa europeană, dar şi despre multiplele oportunităţi pe care Europa le oferă pentru tinerii din toate statele membre. De asemenea, el va explica modalitatea de lucru a instituţiilor europene, dar și mecanismul prin care sunt luate deciziile care influențează viețile a aproape 450 de milioane de cetățeni.
Nu în ultimul rând, vor fi discutate cele mai recente crize prin care a trecut și trece Uniunea Europeană, în special pandemia de Covid-19 și războiul declanșat de către Rusia contra Ucrainei.

Back to University: Adrian Vasiliu, luni, la Facultatea de Litere a Universitatății București, cu o prezentare similară

O prezentare similară, de data aceasta cu titlul „Back to School”, va avea loc şi la Colegiul Naţional I.C. Brătianu. Aici, Adrian Vasiliu le va vorbi elevilor din fostul său liceu despre munca sa de zi cu zi, din domeniul monitorizării presei, dar şi despre oportunităţile pe care UE le oferă tinerilor. Acestea includ, printre altele, programul Erasmus+, destinat schimburilor de experienţă între tineri şi nu numai, în interiorul şi în exteriorul Uniunii Europene, precum și Discover Europe, care oferă o lună de transport gratuit cu trenul pentru fiecare cetățean la împlinirea vârstei de 18 ani.
La începutul acestei săptămâni, Adrian Vasiliu a susținut deja o prezentare pe teme similar la Universitatea din București, pentru studenții Facultății de Litere de la specializarea studii europene.