Acasă Editorial EDITORIAL: Cum devii expert în integritate după ce-ți trădezi partidul și cuvântul

EDITORIAL: Cum devii expert în integritate după ce-ți trădezi partidul și cuvântul

130
0


Pe la începutul anului, liberala Ana Stan șoca opinia publică și (parțial) CL Pitești – căci unii colegi știau deja ce pregătește – cu acceptarea unei candidaturi propuse, aparent ad-hoc, la fotoliul de viceprimar al Piteștiului, împotriva colegului Gelu Tofan, pe care filiala județeană a Partidului Național Liberal decidea să-l impingă în față, deși promisiunea PNL din campania electorală pentru fotoliul de viceprimar era Mihai Coteț.

Ana Stan trăda atunci partidul și-și încălca cuvântul, căci înaintea celebrei ședințe cu scântei a CL Pitești, se angajase să respecte decizia PNL, chiar și în ciuda vehemenței anti-Tofan manifestate în bucătăria internă de partid, acolo unde nu toți s-au regăsit în candidatul propulsat de președinte.

Cu riscul de a rupe din voturile colegilor liberali, Ana Stan a fost atunci pe punctul de a oferi pe tavă social-democraților postul de viceprimar. Iar astăzi, PSD ar fi avut fotoliul, dacă s-ar fi găst colegi dispuși la blat. Chiar Ana Stan mărturisea, ulterior eșecului, că se baza ca 5 dintre colegii liberali să o susțină.

Mihai Coteț, primul pe care Ana Stan miza să-și facă jocul – căci tocmai se trezise înlocuit cu Tofan – a refuzat să-și încalce cuvântul, a respins orice posibil blat, a rămas vertical și a votat ceea ce-și asumase, vrând, nevrând, față de PNL, desi acumulase frustrări mai mari decât ale colegei sale.

Și chiar dacă la votul decisiv avea prilejul să plătească polițe pentru promisiunile neonorate de PNL Argeș față de sine și electorat, chiar dacă exista contextul ideal să-l nimicească pe Tofan, n-a vrut s-o facă mișelește. Și mai ales, n-a vrut să pună filiala PNL Argeș în marele pericol de a pierde chiar și șansa de a avea viceprimar, după ce pierduse alegerile europarlamentare, prezidențiale tur 1, locale și parlamentare de anul trecut.

Ana Stan e însă gata să lovească, aparent spontan, dar, practic, calculat, fix la momentul potrivit. E greu de spus dacă recenta sa evaluare făcută colegului Mihai Coteț e doar o tentativă de împăcare cu Miuțescu sau dacă e ceea ce pare c-aștepta demult: o răzbunare față de Mihai Coteț… Iată că în bătălia celor doi pentru șefia PNL Pitești, cu mai puțin de-o săptămână înainte de alegerile interne, Ana Stan vorbește de integritate morală, insinuează agende secrete și este – bruscamente – impresionată de consistența echipei lui Tofan, aceeași despre care deunăzi spune că a trimis în disputatul fotoliu de la Primărie pe fix cine nu trebuia.

Întru aducerea aminte a vremurilor sale revoluționare, redăm un scurt pasaj din interviul acordat site-ului REPER MEDIA, după spectaculoasa sa trădare încheiată cu eșec:

În privința presupusei înțelegeri cu PSD-ul, privirea nu ar trebui îndreptată către mine, ci către cei care au decis să desemneze și să susțină drept candidat la fotoliul de viceprimar un coleg care nu se bucura de o imagine potrivită cu aspirațiile PNL. Dacă cel desemnat pentru viceprimar ar fi fost Mihai Coteț/cel care a fost promovat în campania electorală drept viceprimar PNL, piteștenii ar fi avut de câștigat și PNL-ul implicit! Acum PNL Argeș culege ceea ce au semănat liderii lui”.

Vă recomandăm să citiți și: Ana Stan, despre trădare, blat și o demisie plus încă una care nu s-au mai întâmplat: ”USR PLUS + PNL au majoritate în CL datorită mie”

Articolul precedentArgeș: Trei noi cazuri COVID-19. În spitale sunt internați cu această boală 60 de oameni
Articolul următorCătălin Gherzan: Munca „grea” din sistemul de stat vs. munca „ușoară” din sistemul privat… GLUMĂ sau BĂTAIE DE JOC?