Acasă Cultura/Educatie VIDEO Elita “geografică” a județului. Premiile SGR Argeș pentru cele mai bune...

VIDEO Elita “geografică” a județului. Premiile SGR Argeș pentru cele mai bune rezultate ale elevilor la concursuri și olimpiade

1379
0

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Societatea de Geografie din România – Filiala Argeș a premiat elevii din județul Argeș cu rezultate deosebite la Concursurile și Olimpiadele Școlare de Geografie organizate de IȘJ Argeș, cuprinse în Calendarul Activităților Educative Naționale. Gazda evenimentului a fost Colegiul Național IC Brătianu din Pitești.

Sfârșitul de an școlar a fost marcat de premierea a 20 de elevi cu cel mai bun rezultat la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor naționale din calendarul Ministerului Educației.

“Au fost premiați finaliștii Olimpiadei Naționale de Geografie de la București 2022, cel mai bun rezultat de la Olimpiada Științele Pamântului Prahova 2022, cele mai bune rezultate la Concursul Național Terra “Mica Olimpiadă de Geografie”, elevi de gimnaziu și de liceu, dar și micii geografi de clasa a IV-a pentru rezultate deosebite la concursurile de geografie din Calendarul Județean “Ionel Țuță” și “Terra și Mileniul III”, explică, pentru Reper Media, prof. Sebastian Florescu, președintele Filialei Argeș a Societății de Geografie din România.

Performerii la Geografie au primit diplome de excelență și cupe oferite de Inspectoratul Școlar Județean Argeș reprezentat la eveniment de inspectorul general adjunct Cătălina Dumitrașcu și de Societate de Geografie din România Filiala Argeș dar și premii în bani și reviste oferite cu ajutorul sponsorilor societății și editurii CD PRESS.

“Cu această ocazie a fost înmânată o plachetă omagială prof. Cornelia Zibileanu pentru întreaga activitate în slujba învățământului geografic argeșean și de conducere în cadrul I.S.J. Argeș ca inspector de specialitate/Geografie”, mai spune prof. Sebastian Florescu.


La competițiile de geografie s-au remarcat rezultatele la clasa a VI-a, cu patru note maxime – 10 – la etapa națională. Cele mai numeroase premii au fost obținute de elevii Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu din Pitești (5 premii, dintre care 3 la clasa a IV-a).

Școala Gimnazială “Nanu Muscel” din Câmpulung a obținut două premii la clasa a VII-a, Școala Gimnazială “Carol I” Curtea de Argeș și Colegiul Național “I.C. Brătianu” au obținut tot câte două premii.
Au mai fost premiați elevi de la școlile “Basarab I”, “George Topârceanu”, “Ion Pilat” și colegiile “Vlaicu Vodă”, și “Zinca Golescu”.

“Pentru anul școlar 2021-2022, competițiile de geografie se încheie cu Olimpiada Europeană de Geografie EGeo on-line (23-30 iunie) organizată în Belgrad-Serbia, unde Argeșul este reprezentat de Ianis Cojocaru – Clasa a VIII-a Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” – Pitești, cel mai tănăr din lotul României căruia îi dorim mult succes și o medalie cât mai strălucitoare pentru Argeș”, mai spune prof. Sebastian Florescu.

Ianis Răzvan Cojocaru este coordonat chiar de președintele Filialei Argeș a Societății de Geografie din România, prof. Sebastian Florescu.

Talentatul “geograf” a obținut o MENȚIUNE, cu 96,13 puncte, iar în urma barajului pentru lotul internațional s-a calificat la Olimpiada Europeană de Geografie EGeo, organizată on-line de Serbia. 

Lotul național la EGeo 2022

Premiile SGR Argeș pentru cele mai bune rezultate ale elevilor la concursuri și olimpiade școlare organizate de IȘJ Argeș în baza calendarului național și județean

  • pentru cel mai bun rezultat obținut la concursurile județene de geografie pentru clasa a IV-a “Ionel Tuță” respectiv “Terra și Mileniul III”

COSTACHE DARIUS Școala Gimnazială ,,Carol I” Curtea de Argeș-Prof. Mitu Mădălina

-HÂRBULEANU SARAH Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești- Prof. Florescu MariaDana

-MANDU ANDREI Școala Gimnazială ,,Marin Preda” Pitești- Prof.  Roșu Adeluța

-MARINA BIANCA Școala Gimnazială ,, Mihai Eminescu ”Pitești-Prof. Florescu Dana Maria

-TUDOR MATEI Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești-Prof. Florescu Dana Maria

-NICOLESCU EMA Școala Gimnazială ,,Iordache Pacescu” Coșești- Prof. Pulpea Maria

  • pentru cel mai bun rezultat obținut la Concursul Național Școlar

“Mica Olimpiadă de Geografie Terra” etapa națională, după cum urmează:

ANGHEL RADU NICOLAE clasa a V a  Școala Gimnazială ,,Carol I” Curtea de Argeș -Prof. Greavu Mirela

-BĂDICEANU DARIAN clasa a VI a Școala Gimnazială ,,Ion Pilat” Pitești-Prof Matei Gabriel

-BÂLDAN ANDREI clasa a VI a Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești – Prof.Tomescu Alina

-GINGU GEORGIANA clasa a VI a Școala Gimnazială ,,George Topârceanu” Mioveni -Prof. Gherghe Vasilica

-FLORESCU ALEXANDRU clasa a VI a Școala Gimnazială ,,Basarab I” Curtea de Argeș- Prof. Popescu Anca Mihaela

-CORNĂȚEANU IULIA clasa a VII a Școala Gimnazială ,, Nanu Muscel ” Câmpulung-Prof. Bădițescu Dalina

-ZEMELEAGĂ DARIA IOANA clasa a VII a Școala Gimnazială ,, Nanu Muscel ” Câmpulung -Prof Bădițescu Dalina      

  • pentru cel mai bun rezultat obținut la Olimpiada ,,Științele Pământului” etapa națională Vălenii de Munte Prahova 2022 secțiunea Geografie

Rotaru Antonia clasa a XI a Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș- Prof Anghel Ramona

  • pentru cel mai bun rezultat obținut la Olimpiada Națională de Geografie București 2022

TOADER C. CONSTANTIN ROBERT clasa a XII a Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești- Prof. Enache Ionuț

– COMAN M.D. ELIZA CĂTĂLINA clasa a XI a Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești -Prof. Marinescu Cristina

-RIZOAICA I. ANDREI clasa a X a Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” Pitești Prof. Delayat Mădălina

-PĂTRU N.R. LAVINIA-ALEXANDRA clasa a IX a Colegiul Național “Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș Anghel Ramona

-MĂNIȚĂ F. IOAN ALEXANDRU, clasa  a VIII a Școala Gimnazială „Regina Maria” Curtea  de Argeș  -Prof. Popescu Anca Mihaela

-COJOCARU C. IANIS, clasa a VIII a Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești Prof. Florescu Sebastian

Sponsori SGR Argeș

S C ROOFI MATCON S R L

Editura Paralela 45

Editura CD PRESS

AMAT SA

SC NEOPLAN CONSULT DESIGN SRL

SC INTENS PREST SRL

Sursă foto: SGR Argeș