Acasă Stiri Șervețelul umed, dușmanul canalizării

Șervețelul umed, dușmanul canalizării

261
0

Unul dintre cele mai banale articole de igienă, intens utilizate de către noi toți, mai ales în contextul pandemic, este șervețelul umed. Deși suntem tentați să le utilizăm în detrimentul șervețelelor de hârtie, trebuie să știm că acestea sunt dăunătoare mediului înconjurător și sistemului de canalizare. Având în componență plastic, acesta se descompune greu, iar ajuns în canalizare se depune pe conducte, producând blocaje, fiind necesare intervenții cu autospeciala WOMA, vidanjări și curățări de cămine de vizitare, toate presupunând costuri suplimentare cu întreținerea rețelei de canalizare.

“NU aruncaţi la toaletă: uleiurim şerveţele umede, scutece de unică folosinţă, măști sau mănuși chirurgicale, articole de igienă personală, resturi textile, deșeuri rezultate din construcții, ambalaje din carton sau plastic, grăsimi, medicamente, substanţe toxice.

Pentru cei care nu știu, hârtia de toaletă este singurul obiect de igienă personală care poate fi aruncat în toaletă! Pe această cale facem un nou apel la toți utilizatori să semnaleze orice problemă apărută în legătură cu funcționarea sistemului de canalizare, apelând Dispeceratul SEdC Mioveni la 0348 457 102 sau 0736 202 067, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână”, precizează SEdC Mioveni.

11

Articolul precedentMioveni: Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița. Ce se întâmplă cu tichetele de masă neridicate
Articolul următorApel către locuitorii orașului Mioveni care oferă adăpost persoanelor străine: Declararea cetățenilor ucraineni este obligatorie!