Acasă Cultura/Educatie Nicio medie de 10, în Argeş, la Bacalaureat 2022 

Nicio medie de 10, în Argeş, la Bacalaureat 2022 

226
0

Ministerul Educaţiei a publicat luni, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro) rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022: În Argeș nu există nicio medie de 10.

Rezultatele au fost afişate atât pe pagina web bacalaureat.edu.ro, cât şi în centrele de examen, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) în judeţul Argeş este de 73.45%. La nivelul judeţului Argeş nu s-a înregistrat nicio medie de 10. 

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea:

• 5 elevi au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;

• 147 elevi au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

• 207 elevi au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 1 iulie. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Articolul precedentPoiana Lacului: Creșterea eficienței energetice a școlii din satul Metofu, un proiect pentru tânăra generație
Articolul următorPrimarul acuzat că i-a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. “Dacă vreau să fiu cu tine o oră-două, să fii la dispoziţia mea”, i-a spus edilul