Acasă Administrativ/Politic Primarul acuzat că i-a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut....

Primarul acuzat că i-a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. “Dacă vreau să fiu cu tine o oră-două, să fii la dispoziţia mea”, i-a spus edilul

399
0
Mihai Georgescu (centru). Foto: Facebook Mihai Georgescu
Mihai Georgescu (centru). Foto: Facebook Mihai Georgescu

Primarul comunei argeşene Călineşti, Mihai Georgescu, a fost reţinut luni, 27 iunie, sub acuzaţia de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Edilul e acuzat că i-a pretins favoruri sexuale unei angajate, la mutarea pe o altă funcţie, în aparatul administrativ. Marţi, 28 iunie, va fi prezentat instanţrei pentru dispunerea unei măsuri preventive.

“În ziua de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.
În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive”, precizează IPJ Argeș.

„Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea”

Mihai Georgescu i-ar fi făcut tinerei în câteva promisiuni în schimbul favorurilor sexuale.

„Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea… Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”, ar fi spus edilul, potrivit unei înregistrări care circulă în mediul online.

Mihai georgescu a negat acuzaţiile aduse.

„ (…) Personal, nu am hărțuit pe nimeni și nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puțin unei anagajate a primăriei. Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversație mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea. Mă voi adresa organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmații calomnioase. Până la finalizarea anchetei, dacă va exista una, mă suspend din toate funcțiile mele din PSD. Îmi cer scuze față de colegii mei de partid, colegii din primăriei, față de familia mea, și față de toți cei care sunt nevoiți să ia parte la acest circ.”, a scris edilul pe Facebook, la apariía înregistrării.

Articolul precedentNicio medie de 10, în Argeş, la Bacalaureat 2022 
Articolul următorCapturi spectaculoase la “Cupa Mioveni la Crap”, ediția a III-a