Acasă Administrativ/Politic Ce școli și licee din Argeș trec în scenariul II. Măsuri decise...

Ce școli și licee din Argeș trec în scenariul II. Măsuri decise miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

509
0

Noi măsuri au fost decise miercuri de Comitetul Județean de Urgență Argeș în contextul creșterii cazurilor de infectare cu virusul Sars-CoV-2 (în ultimele 14 zile, incidența a depășit 3/1.000 de locuitori).

„Astfel, s-a hotărât interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din localitatea Bălilești.

De asemenea, conform scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor școlare în județul Argeș, s-a hotărât trecerea din scenariul I în scenariul II pentru următoarele unități de învățământ: „Școala Gimnazială Bălilești”; „Școala Gimnazială Poienița”; „Școala Primară Poienița”; „Școala Primară Băjești”; „Școala Primară Golești-Priboaia”; „Colegiul Național Zinca Golescu – Pitești”; „Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu – Pitești”; „Școala Gimnazială Mihai Eminescu – Pitești”, precizează, prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu.

Potrivit prefectului, măsurile prezentate, alături de cele regăsite în Hotărârea Nr. 16 din data de 17.03.2021, sunt necesare pentru prevenirea răspândirii virusului Covid19.

„Totodată, îi îndemn pe argeșeni la responsabilitate și calm. Numai așa putem să facem față acestei perioade dificile”, mai spune Emilia Mateescu.

Foto: descriptiv (ISJ București)

Articolul precedentAdeverința electronică care ar putea facilita libera circulație
Articolul următorOPINII: Compasiune și lehamite